Skip to main content

Taste Halkidiki: Φεστιβάλ γαστρονομίας για όσα μπορείς να γευτείς στη Χαλκιδική

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο φεστιβάλ Taste Halkidiki - Πρωταγωνιστές η ελιά, το μέλι και το κρασί - Μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου

Της Καλλιόπης Καλύμνιου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο Φεστιβάλ Taste Halkidiki στη Νέα Φώκαια που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με σκοπό την ανάδειξη των παραγωγών, των προϊόντων και της περιοχής ως γαστρονομικού προορισμού.

Παρά τις πρώτες πληροφορίες για καταρρακτώδη βροχή, το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και καλοκαίρια, ενώ η ανταπόκριση τόσο του κοινού όσο και των συμμετεχόντων ήταν μεγάλη. Το μέλι, η ελιά και το κρασί πρωταγωνίστησαν στο φεστιβάλ Taste Halkidiki, καθώς πρόκειται για τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα που παράγονται στη Χαλκιδική και τα οποία διακρίνονται για την ποιότητά τους. Συνολικά έλαβαν μέρος 21 παραγωγοί από όλην τη χερσόνησο, ενώ το φεστιβάλ μαγείρεψαν και σεφ χρησιμοποιώντας προϊόντα τοπικών παραγωγών.



Στο πρώτο Taste Halkidiki παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Ιωάννης Κουφίδης, η δήμαρχος του δήμου Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής μιλώντας στη Voria.gr δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας. «Αυτό που βλέπουμε είναι πρωτόγνωρο μετά από αυτό που περάσαμε με τον covid. Παρά πολύ κόσμος, πάρα πολλοί παραγωγοί, παρά πολλοί επισκέπτες. Άνθρωποι με όρεξη και μεράκι που προβάλλουν τα προϊόντα τους και παρά πολύς κόσμος που γεύεται αυτά τα προϊόντα και μένει πολύ ευχαριστημένος» , σημείωσε. Ο κ. Κουφίδης πρόσθεσε ότι σκοπός του Φεστιβάλ Taste Halkidiki είναι να προβληθεί η Χαλκιδική ως ένας παγκόσμιος  γαστρονομικός προορισμός που θα κάνει τον επισκέπτη να θέλει να ξαναέρθει και να ξαναγευτεί τα φαγητά της και να γνωρίσει τον κόσμο της.

Η δήμαρχος της Κασσάνδρας σε δήλωσή της ανέφερε ότι οι δημότες αρχίζουν και ασχολούνται περισσότερο με το brand name και ότι σκοπός είναι να "παντρευτεί" αυτό με τον τουρισμό ώστε να πάει η Χαλκιδική και οι παραγωγοί της ένα βήμα μπροστά. "Όλα μαζί μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα", σημείωσε η κ. Χαλκιά.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής σημείωσε σε δήλωσή του ότι το Φεστιβάλ είναι μια εξαιρετική προσπάθεια σε μια δύσκολη περιόδο. Επισήμανε ότι "όταν βλέπεις αυτές τις ιδέες να γίνονται πράξη, λες ότι υπαρχει και το επόμενο βήμα και το επόμενο βήμα σαν ξενοδόχοι, σαν άνθρωποι του τουρισμού, είναι να γίνει μία σύμπραξη, μια καλή συνεργασία".

Τέλος, ο κ. Τάσιος πρόσθεσε ότι "αυτό που μας λείπει είναι το Taste Halkidiki να γίνει ένα πρότυπο, να γίνει ένα σήμα το οποίο θα είναι στις επιχειρήσεις μας και θα δοσει την δυνατότητα να πιστοποιηθούν τα προϊόντα της Χαλκιδικής και γενικά οι συνταγές της Χαλκιδικής".