Skip to main content

Τάτος: Για τον Άρη θα έπαιζα μέχρι και στη Δ’ Εθνική

«Εμείς μείναμε στα δύσκολα, είχαμε δέσιμο με τον κόσμο και υγεία στα αποδυτήρια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην χαφ των «κιτρινόμαυρων».

Για τους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδος αλλά και γις αναμνήσεις που έχει από τη Θεσσαλονίκη και τον Άρη αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Arena», ο Ανδρέας Τάτος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο έμπειρος χαφ της τουρκικής Αλτάι:

Για την ζωή του στη Σμύρνη της Τουρκίας: «Είναι σαν τη Θεσσαλονίκη, απλά ο πληθυσμός της είναι αρκετά μεγαλύτερος. Είναι ωραία πόλη, ευρωπαϊκή. Μου θυμίζει την Ελλάδα. Έχει τουρισμό, έχει θάλασσα, έχει ομάδες, είναι πολύ καλή πόλη».

Για την απόφασή του να πάει να παίξει ποδόσφαιρο στην Τουρκία: «Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Στερούμαι το παιδί μου αρχικά. Πηγαίνει σχολείο η μικρή μου και δεν μπορώ να την βλέπω. Οικονομικά όμως στην Ελλάδα, έχασα αρκετά χρήματα όταν έπαιξα στη Β’ και τη Γ’ Εθνική. Μου ήρθε μια πρόταση στη συνέχεια, από Τούρκους μάνατζερ και δεν μπορούσα να αρνηθώ. Ήταν δύσκολα βέβαια στην αρχή, γιατί εγώ είχα συνηθίσει στην Θεσσαλονίκη πολλά χρόνια, αλλά συνέχισα τη ζωή μου, είχα έξι-επτά ποδοσφαιριστές από την Ευρώπη και έκανα παρέα. Οι Τούρκοι ήταν πολύ φιλόξενοι επίσης».

Για το ποδοσφαιρικό επίπεδο στην Β’ κατηγορία της Τουρκίας: «Εδώ, η Β΄Εθνική έχει πολύ υψηλά συμβόλαια, έχει μεγάλη ποιότητα. Να φανταστεί κανείς, εδώ σε μια ομάδα κοντά μας έχει έρθει και παίζει ο Άντερσον, που έπαιζε παλιά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχει μεγάλα ονόματα. Έχει πολύ υψηλά συμβόλαια, με 500.000 και 600.000 ευρώ».

Για τους υπόλοιπους Έλληνες που παίζουν στην Τουρκία: «Έχω συναντηθεί με τα παιδιά. Συνήθως έχουμε ρεπό μαζί και επιστρέφουμε στην Ελλάδα παρέα. Και με τον Σιώπη και με τον Χατζηισαΐα και με τον Κίτσιου. Η Αλάνιασπορ κάνει εξαιρετική πορεία φέτος, καλύτερη από όλες τις ομάδες που έχουν Έλληνες».

Για τον Άρη: «Τον παρακολουθώ πάντα. Είναι καθημερινότητά μου να τον παρακολουθώ, αγαπώ τον κόσμο, τους ποδοσφαιριστές που παίζουν εκεί. Τώρα η ομάδα είναι πολύ κοντά στην 4η θέση. Θα μπει για πλάκα στα play-off, γιατί έχει καλό ρόστερ. Είχα έρθει και είχα δει από κοντά το ματς κυπέλλου με την Ξάνθη. Έχει πολύ καλό σύνολο ο Άρης φέτος. Παίζει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, είναι μια ομάδα που από το πουθενά μπορεί να σου δημιουργήσει φάσεις. Έχει δέσει το σύνολο και αποδίδει καλά».

Για τα ματς με τον Ατρόμητο στο κύπελλο: «Έχει χάσει αρκετούς τελικούς τα τελευταία χρόνια στο κύπελλο ο Άρης και φέτος δείχνει να έχει την ομάδα για να πάει μέχρι τέλους. Έχει την ποιότητα και την πολυτέλεια να κατακτήσει τον τίτλο. Έχει σκοράρει πολλές φορές εκτός έδρας και νομίζω αν πετύχει τέρμα θα προκριθεί στα ημιτελικά την Πέμπτη. Έχει ποδοσφαιριστές όπως ο Φετφατζίδης και ο Γκάμα, που κάνουν συνεχώς φάσεις, γιατί έχουν ποιότητα».

Για την πορεία του στον Άρη: «Για τον Άρη θα έπαιζα και στην Δ’ Εθνική. Ένιωσα πολλά για τον Άρη σε πολύ δύσκολα χρόνια. Χάσαμε λεφτά, αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα. Ήμασταν οικογένεια τότε. Μια ζωή θα το λέω. Είχαμε δέσιμο με τον κόσμο, είχαμε υγεία στα αποδυτήρια. Εμείς μείναμε στα δύσκολα και με τον πρόεδρο που είχαμε τσακωθεί, περασμένα ξεχασμένα. Και προχθές τον είδα στο γήπεδο, μιλήσαμε. Κάποιες στιγμές, ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του. Εγώ δεν έβαλα ποτέ το συμφέρον μου μπροστά από τον Άρη. Άκουσα την καρδιά και το συναίσθημά μου. Δεν είμαι στενοχωρημένος που έπαιξα με τον Άρη στις μικρές κατηγορίες. Θέλω να πάει καλά στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Χαίρομαι για την ομάδα και εύχομαι μόνο επιτυχίες».

Για τα σχέδια του για το μέλλον: «Τα λεφτά που παίρνω εδώ, δεν θα τα πάρω πουθενά στην Ελλάδα. Θέλω να κάτσω να παίξω εδώ όσο περισσότερο γίνεται. Θέλω να μαζέψω μερικά χρήματα, ώστε όταν σταματήσω να είμαι εξασφαλισμένος. Η ξενιτιά είναι δύσκολη, αλλά παίρνω καλά χρήματα, δεν θέλω να λέω ψέμματα. Οπότε προσπαθώ να είμαι εντάξει».