Skip to main content

Ταυρίδου: Τέλος στον μικροκομματισμό που έκανε ζημιά στον Λαγκαδά

«Δυστυχώς έπρεπε να περάσουν 15 χρόνια για να αντιληφθεί ο λαός και εμείς μαζί, ότι το παιχνίδι ήταν στημένο από δύο ομάδες», επισήμανε η κ. Ταυρίδου.

Το έναυσμα για την αλλαγή στον δήμο Λαγκαδά έδωσε η επικεφαλής του Ενεργού Δημότη και υποψήφια δήμαρχος  Μαρκέλλα Ταυρίδου την περασμένη Κυριακή στην κατάμεστη αίθουσα των Λουτρών του Λαγκαδά.

Παρουσία νέου κυρίως κόσμου, η Μαρκέλλα Ταυρίδου απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δημότες που επιθυμούν έναν διαφορετικό Λαγκαδά να συμπορευθούν με τον Ενεργό Δημότη, ώστε να τελειώσουν μια για πάντα οι μικροκομματικές πολιτικές που έκαναν ζημιά στον δήμο.

«Δυστυχώς έπρεπε να περάσουν 15 χρόνια για να αντιληφθεί ο λαός και εμείς μαζί, ότι το παιχνίδι ήταν στημένο από δύο ομάδες, που νέμονταν απλά την εξουσία, με όλα τα σχετικά, και με μοναδικό όνειρο μια καρέκλα που τους προσέθετε κύρος!!! Βέβαια το αποτέλεσμα των τελευταίων διοικήσεων ήταν να οδηγήσουν τον Δήμο σε ένα επίπεδο που δεν ξέρω αν άλλος Δήμος στην Ελλάδα έχει φτάσει», επισήμανε η κ. Ταυρίδου.

Παράλληλα σημείωσε ότι η παλαιοκομματική αντίληψη που χώριζε τον κόσμο σε ομάδες και καφενεία στις εθνικές εκλογές, δυστυχώς ξαναερχόταν στην επικαιρότητα και στις δημοτικές εκλογές. «Αλήθεια τι θα έλεγαν άραγε οι κομματικές παρατάξεις και οι Βουλευτές μας, για το χάλι του Δήμου μας την τελευταία 15ετία;;;», διερωτήθηκε η επικεφαλής του Ενεργου Δημοτη.

Η Μαρκέλλα Ταυρίδου έκανε αρχικά μια θλιβερή καταγραφή των όσων αφήνει λίγο πριν τις εκλογές η απερχόμενη διοίκηση του δήμου Λαγκαδά, επισημαίνοντας τα λάθη και τις τραγικές παραλείψεις για τη βελτίωση των υποδομών που αφορούν την καθημερινότητα των δημοτών, την καθαριότητα, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

Ακολούθως παρουσίασε λιτά αλλά παράλληλα περιεκτικά το πρόγραμμα και τα σχέδια του Ενεργου Δημοτη για τον δήμο Λαγκαδά, δίνοντας έμφαση στον σεβασμό που πρέπει να επιδείξει η νέα διοίκηση προς τον δημότη, την αξιοποίηση των τουριστικών πλεονεκτημάτων του δήμου όπως είναι τα Λουτρά, αλλά και την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχει η κεντρική διοίκηση στους δήμους, κάτι που δεν έκανε η απερχόμενη διοίκηση αφήνοντας να χαθούν εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα η υποψήφια δήμαρχος Λαγκαδά έκανε λόγο για εξορθολογισμό των δαπανών του δήμου, αλλά και πολιτιστική αναγέννηση του Λαγκαδά, ενώ υπογράμμισε και αλλαγή στο διοικητικό μοντέλο με απόδοση ουσιαστικού ρόλου στις δημοτικές κοινότητες.

«Ζούμε σε μια πανέμορφη περιοχή με πολύ μεγάλη ιστορία, που ξεκινά από την ιστορική έδρα του Δήμου μας, τον Λαχανά, και φτάνει ως την οροσειρά του Βερτίσκου και τα Μακεδονικά Τέμπη. Όπου κι αν αγγίξεις τη γη θα μιλήσουν οι τάφοι των αρχαίων Μακεδόνων. Αυτή τη γη την «έχουμε όλοι μαζί και τη φυλάγουμε όλοι μαζί», όπως έλεγε ο Μακρυγιάννης .Αυτή τη γη και αυτή την πατρίδα, θέλουμε να κληρονομήσουν τα παιδιά μας, με ατόφια την ιστορία της και την ομορφιά της», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Ταυρίδου.

Μιλώντας για τους συνυποψήφιούς της, «η επικεφαλής του Ενεργου Δημοτη υπογράμμισε ότι «έχουμε ένα πρώην Δήμαρχο, ένα πρώην αντιδήμαρχο και περιφερειακό σύμβουλο, έναν αντιδήμαρχο έργων και μια πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου, που διεκδικούν τον Δήμο σε πείσμα των καιρών, και θέλουν να πάρουν την εξουσία για να συνεχίσουν ΤΙ;;; αυτά που δεν κατάφεραν να κάνουν, ενώ μπορούσαν; Μα αν ο Δήμος Λαγκαδά έχει σήμερα σοβαρότατο πρόβλημα, είναι γιατί όλοι αυτοί διοικησαν , είχαν την εξουσία, είχαν όλα τα εφόδια να δουλέψουν και να αφήσουν τη σφραγίδα τους».

Η Μαρκέλλα Ταυρίδου κατηγόρησε τους αντιπάλους της ότι δεν χτύπησαν ποτέ το χέρι στο τραπέζι, δεν διαφοροποιήθηκαν στην λογική: «αυτά δεν γίνονται», δεν αντέδρασαν στο: «άστο για αργότερα». «Και τώρα ΤΙ; Έρχονται να διορθώσουν τον κακό αυτοδιοικητικό εαυτό τους; Καιρός είναι να αντιληφθούν και οι ίδιοι, αλλά και αυτοί που τους στηρίζουν, ότι αρκετό κακό έκαναν στον τόπο..», είπε η υποψήφια δήμαρχος Λαγκαδά.

Η Μαρκέλλα Ταυρίδου κάλεσε τους δημότες του Λαγκαδά να ψηφίσουν για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου τους, δίνοντας αυτήν την ευκαιρία σε νέους και άφθαρτους ανθρώπους χωρίς κακό αυτοδιοικητικό παρελθόν.