Skip to main content

Ταξί: Ζητείται μια καλή αφορμή για λήξη της απεργίας

Η απόφαση του σωματείου της Ρόδου, κατά πλειοψηφία, να σπάσει τις κινητοποιήσεις, θεωρείται από πολλούς ως αποφασιστικό χτύπημα στο αραγές μέχρι εκείνη την ώρα μέτωπο των απεργών.

Σημάδια κάμψης αρχίζει να παρουσιάζει από αργά χθες το βράδυ το απεργιακό μέτωπο των ιδιοκτητών ταξί. Η απόφαση του σωματείου της Ρόδου, κατά πλειοψηφία, να σπάσει τις κινητοποιήσεις, θεωρείται από πολλούς ως αποφασιστικό χτύπημα στο αρραγές μέχρι εκείνη την ώρα μέτωπο των απεργών και ενδεχομένως να σηματοδοτήσει εξελίξεις.

Τα νέα αναμένονται σε λίγη ώρα από τώρα, από τη συνεδρίαση των προεδρείων των σωματείων όλης της χώρας, που πραγματοποιείται τα γραφεία της ομοσπονδίας στην οδό Μάρνη, στο κέντρο της Αθήνας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι μπορεί και να αποφασισθεί λήξη των κινητοποιήσεων, με τη μορφή που έχουν σήμερα, αν υπάρξει η παραμικρή ένδειξη από την πλευρά της κυβέρνησης ότι είναι διατεθειμένη να συζητήσει κάποια από τα αιτήματα των απεργών.

Ηδη, από χθες το απόγευμα, απεργοί που συνάντησαν τον υπουργό Οικονομικών κ.Β.Βενιζέλο στους διαδρόμους της Βουλής, τον κάλεσαν να παρέμβει για να γίνει μια μικρή υποχώρηση από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να λήξουν την απεργία τους, έχοντας μια καλή αφορμή. Αναμένεται λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον, τώρα, το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Ομοσπονδίας, σε λίγη ώρα.