Skip to main content

TCB: Ενδιαφέρον από Hosted Buyers για τη Θεσσαλονίκη

Δυναμική παρουσία του Thessaloniki Convention Bureau και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού IBTM World 2016

Δυναμικά το παρών έδωσε το Thessaloniki Convention Bureau σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για 3η συνεχή χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού και Ταξιδιών Κινήτρων IBTM World 2016 (Incentives, Business Travels & Meetings) στη Βαρκελώνη της Ισπανίας κατά το διάστημα 29 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου.

Η συντονισμένη συμμετοχή του TCB και της ΠΚΜ στην ΙΒΤΜ είναι εξαιρετικής σημασίας για την ένταξη της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής στη διεθνή συνεδριακή αγορά, τόσο για την προβολή και προώθηση του συνεδριακού προϊόντος αυτής όσο και για την πραγματοποίηση επαφών με επαγγελματίες του χώρου με σκοπό την προσέλκυση συνεδρίων και εταιρικών διοργανώσεων στην πόλη.

Στην κατεύθυνση αυτή σημαντική υπήρξε η ενεργός παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Θάνου Αλέξανδρου και της αποστολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν συναντήσεις με επαγγελματίες αλλά και εκπροσώπους θεσμικών φορέων. Mε αυτόν τον τρόπο δόθηκε το καθαρό μήνυμα της σημασίας του επαγγελματικού τουρισμού για την ευρύτερη περιοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης τα στελέχη του Thessaloniki Convention Bureau πραγματοποίησαν περισσότερα από 50 κατ’ ιδίαν ραντεβού με Hosted Buyers και έλαβαν συγκεκριμένες ζητήσεις (Request For Proposals) για την πόλη. Oι Hosted Buyers έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη ως προορισμό καθώς επιθυμούν να διαφοροποιούν και να ανανεώνουν συνεχώς τις προτάσεις τους πέρα από τους κλασικούς προορισμούς.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων ενημερώθηκαν για το συνεδριακό προϊόν της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για κάθε είδους διοργάνωση. Επιπλέον εξαιρετικής σημασίας ήταν η συμμετοχή του TCB στις ομαδικές παρουσιάσεις που διοργάνωσε ο Ε.Ο.Τ..

Σύμφωνα με την έρευνα Industry Trends Watch του Rob Davidson, μετά την οικονομική ύφεση η διεθνής αγορά συνεδρίων συνεχίζει να ανακτά την εμπιστοσύνη σε ευρύ επίπεδο, ενώ σημειώνεται η σημαντική ανοδική τάση των ταξιδίων κινήτρων (incentives) σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ΙΒΤΜ αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επαγγελματικές εκθέσεις συνεδριακού τουρισμού στην Ευρώπη στην οποία συμμετείχαν πάνω από 15,500 επαγγελματίες του κλάδου μεταξύ των οποίων 4.000 hosted buyers της βιομηχανίας MICE από 73 χώρες του κόσμου.