Σάββατο 28 Μαΐου 2022
x

ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ:ΕΝΤΕΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Ροχανί με τον Μακρόν, ο Ιρανός πρόεδρος δήλωσε αποφασισμένος να αφήσει ανοιχτές πόρτες για την πυρηνική συμφωνία.

Την αποφασιστικότητα της Τεχεράνης να «αφήσει όλες τις πόρτες ανοιχτές» για να διασωθεί η συμφωνία JCPOA - η διεθνής συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα - διατύπωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, όπως μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε όλες τις πόρτες ανοιχτές για να σώσουμε την πυρηνική συμφωνία...Οι Ευρωπαίοι πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους να περισώσουν τη συμφωνία», τόνισε ο Ροχανί στον Μακρόν, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.

Η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ενωση, από τα εναπομείναντα συμβαλλόμενα μέρη της JCPOA, προσπαθούν να πείσουν την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν να παραμείνει στη συμφωνία, και υποσχέθηκαν να προφυλάξουν τα οικονομικά τους συμφέροντα από τις αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν εκ νέου, έπειτα από τη μονομερή αποχώρηση της Ουάσινγκτον από τη συμφωνία, με απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ