Skip to main content

Τεχνική Ολυμπιακή: Έγκριση της πώλησης του Πόρτο Καρράς στον Σαββίδη

Οι μέτοχοι της Τεχνικής Ολυμπιακής ενέκριναν την πώληση του Πόρτο Καρράς στον Ιβάν Σαββίδη κατά την τακτική γενική συνέλευσή τους

Στην έγκριση της πώλησης του Πόρτο Καρράς, καθώς και της διερεύνησης της μεταβίβασης ζημιογόνων δραστηριοτήτων του Ομίλου και της αναδιάρθρωσης της δομής της Εταιρείας και του Ομίλου προχώρησαν οι μέτοχοι της Τεχνικής Ολυμπιακής, κατά την τακτική γενική συνέλευσή τους νωρίτερα σήμερα.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η απόφαση διοικητικού συμβουλίου για την πώληση των μετοχών των θυγατρικών της ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε., ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε και ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΓΚΟΛΦ Α.Ε. που κατείχε.

Αριθμός ψήφων υπέρ: 27.529.127 (ποσοστό 100% των συμμετεχόντων, 67,65% του μετοχικού κεφαλαίου). 

Για τη συμφωνία που έφτασαν ο Ιβάν Σαββίδης και η οικογένεια Στέγγου για την αγορά του εμβληματικού ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική από τον ομογενή επιχειρηματία, έναντι 205 εκατ. ευρώ είχε αναφερθεί σε δημοσίευμά της η Voria.gr (δείτε εδώ).

Πλέον έμεναν μόνο τα διαδικαστικά για να περάσει στα χέρια της Belterra Investments Ltd, συμφερόντων του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ, το ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Χαλκιδική.

Όπως έγραψε η Voria.gr, το Πόρτο Καρράς αποτελούσε διακαή πόθο του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος, παρά την αρνητική τροπή των διαπραγματεύσεων, με την απόρριψη της πρότασής του από την οικογένεια Στέγγου, επανήλθε με νέα βελτιωμένη προσφορά, που ικανοποίησε την άλλη πλευρά.