Skip to main content

ΤΕDxThessaloniki 2016: Προπώληση εισιτηρίων και πρώτοι ομιλητές

Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα από την ιστοσελίδα www.tedxthessaloniki.com, με τιμές 35 ευρώ για την πλατεία και 28 ευρώ για τα θεωρεία.

Ένας μήνας και μια μέρα μας χωρίζει από το 7ο TEDxThessaloniki και από σήμερα, 1η Μαρτίου μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας.

Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα από την ιστοσελίδα www.tedxthessaloniki.com, με τιμές 35 ευρώ για την πλατεία και 28 ευρώ για τα θεωρεία.

Σήμερα αρχίζει να ξετυλίγεται και το κουβάρι των ομιλητών, που από τη σκηνή του TEDxThessaloniki θα βοηθήσουν να καταλάβουμε τι είναι «Ένας κόσμος σε κίνηση».

Ο Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης είναι αυτοδίδακτος ερασιτέχνης αστρονόμος. Τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια διοικεί τη δική του εταιρεία κατασκευής θερμοκηπίων και διαχειρίζεται ένα πλήρως αυτόνομο αστρονομικό παρατηρητήριο, το οποίο σχεδίασε και κατασκεύασε ο ίδιος. Δημιούργησε επίσης μια ομάδα ερευνητών που εντοπίζει εκρήξεις σουπερνόβα σε μακρινούς γαλαξίες και πιστεύει ότι  ο συνδυασμός επιστήμης και τέχνης είναι ο καλύτερος τρόπος να μοιραστεί κανείς την απεραντοσύνη του σύμπαντος και τη μοναδικότητα του ανθρώπινου πνεύματος.  

Ο δρ. Μηνάς Λιαροκάπης είναι ιδρυτής της OpenBionics και συνιδρυτής των Hand Corpus και Open Robot Hardware. Η έρευνά του εστιάζει στην αλληλεπίδραση ανθρώπων και ρομπότ, στη ρομποτική λαβή και χειρισμό, στον σχεδιασμό ρομποτικών χεριών, στις µη επεµβατικές διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής, στα προσθετικά μέλη, στη μηχανική μάθηση και  την αναγνώριση προτύπων. Το πάθος του είναι να παρέχει λύσεις σε καθημερινά προβλήματα με τη βοήθεια της Ρομποτικής.

Ο Michael Green είναι οικονομολόγος και  εκτελεστικός διευθυντής του Social Progress Imperative. Έχει συγγράψει (μαζί με τον Matthew Bishop του 'The Economist') το Philanthrocapitalism: How Giving Can Save the World και The Road from Ruin: A New Capitalism for a Big Society, ενώ οι ομιλίες του στο TED έχουν προβληθεί περισσότερες από 1,8 εκατομμύριο φορές και η ομιλία του 2014 έχει επιλεγεί από τη διοργάνωση του TED ως μία από τις «πιο δυνατές ιδέες» του 2014 και από την Telegraph ως μία από τις δέκα καλύτερες όλων των εποχών.

Περισσότερες πληροφορίες για τους φετινούς ομιλητές και τα εισιτήρια θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας, www.tedxthessaloniki.com , αλλά και στη σελίδα μας στο Facebook, https://www.facebook.com/TEDxThessaloniki/