Παρασκευή 3 Απριλίου 2020
x

ΤΕΕ/ΤΚΜ: ΗΜΕΡΙΔΑ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΩΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΥΣ

Η νέα υπηρεσία της ΓΥΣ προσφέρει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα εύρεσης και παραγγελίας γεωγραφικών υλικών που παράγει και διαχειρίζεται η ΓΥΣ

Ημερίδα-σεμινάριο με θέμα «Γεωγραφικά Δεδομένα και νέο Γεωευρετήριο ΓΥΣ: δυνατότητες και τρόπος χρήσης» οργανώνει το ΤΕΕ/ΤΚΜ σε συνεργασία με τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 και κατά τις ώρες 09.30-13.30.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του κτηρίου του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου 49) στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητές το Διοικητή ΓΥΣ Συνταγματάρχη Β. Καγιαδάκη Αγρ. ΤΜ και το Λοχαγό (ΓΥΣ) Γ. Πισπιδίκη Αγρ.ΤΜ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η νέα υπηρεσία της ΓΥΣ προσφέρει τη δυνατότητα εύρεσης και παραγγελίας γεωγραφικών υλικών που παράγει και διαχειρίζεται η ΓΥΣ σε ψηφιακή και αναλογική μορφή, με αναβαθμισμένες δυνατότητες αναζήτησης, ταξινόμησης και προεπισκόπησης των προϊόντων, σε περιβάλλον φιλικό προς το χρήστη.

Σε συνέχεια προηγούμενης εκδήλωσης για την Εθνική Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών (ΕΥΓΕΠ), ο στόχος της εκδήλωσης για το Γεωευρετήριο είναι να επιμορφωθούν οι μηχανικοί στον τρόπο λειτουργίας και χειρισμού της πλατφόρμας της Πύλης και να ακολουθήσει εποικοδομητικός διάλογος με στελέχη της ΓΥΣ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

09.30-10.00   Προσέλευση
10:00-10:10  Χαιρετισμός του Προέδρου ΤΕΕ/ΤΚΜ, Π. Μπίλλια
10:10-12:30 «Ενημέρωση επί της πολιτικής διάθεσης Γεωγραφικών Δεδομένων»
Β. Καγιαδάκης, Συνταγματάρχης, Διοικητής ΓΥΣ, Αγρ.ΤΜ
«Παρουσίαση Νέου-Γεω-Ευρετηρίου. Δυνατότητες και τρόπος χρήσης»
Γ. Πισπιδίκης, Λοχαγός (ΓΥΣ), Αγρ.ΤΜ
12:30-13:30
Ερωτήσεις-Συζήτηση
Β. Καγιαδάκης, Συνταγματάρχης, Διοικητής ΓΥΣ, Αγρ.ΤΜ
Γ. Πισπιδίκης, Λοχαγός (ΓΥΣ), Αγρ.ΤΜ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ