Skip to main content

Κατάληψη τευτλοπαραγωγών στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στις Σέρρες

Τευτλοκαλλιεργητές από διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, που συμμετέχουν στην κατάληψη, ζητούν τη λειτουργία του εργοστασίου της ΕΒΖ στις Σέρρες

Σε κατάληψη του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στις Σέρρες προχώρησαν, σήμερα, τευτλοπαραγωγοί από τη Βόρεια Ελλάδα, κλείνοντας την είσοδο της μονάδας με τρακτέρ και ρίχνοντας τεύτλα.

Τευτλοκαλλιεργητές από διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας (Κομοτηνή, Ξάνθη, Πιερία, Πέλλα, Ημαθία και Θεσσαλονίκη), που συμμετέχουν στην κατάληψη, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ζητούν τη λειτουργία του εργοστασίου της ΕΒΖ στις Σέρρες και δήλωσαν πως «θα μείνουμε εδώ μέχρι να μας απαντήσουν εγγράφως τι θα γίνει με τη φετινή παραγωγή».

Στο μεταξύ, στην Αθήνα βρίσκεται ο επικεφαλής της Royal Sugar ΑΒΕΕ, Χρήστος Καραθανάσης, η εταιρεία του οποίου,σε σύμπραξη με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, υπέγραψε συμφωνία με την ΕΒΖ και την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να μισθώσει τα εργοστάσια της βιομηχανίας σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες για 28 μήνες (έως τον Μάρτιο του 2022).

Ο κ. Καραθανάσης θα έχει συναντήσεις με στελέχη της τράπεζας και τους αρμόδιους στην κυβέρνηση, προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα που καθυστερούν την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου της ΕΒΖ στις Σέρρες και δημιουργούν ζητήματα με την απορρόφηση τεύτλων.

Πηγή φωτογραφίας: infonews24.gr