Skip to main content

ΤΕΙ Καβάλας καλεί …Athabasca

Ξεκίνησε συνεργασία του ΤΕΙ Καβάλας με το Πανεπιστήμιο Athabasca του Καναδά, με εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά προγράμματα για τους αποφοίτους του ελληνικού ιδρύματος.
Με ένα από τα τρία καλύτερα Ανοιχτά Πανεπιστήμια του κόσμου, το Athabasca του Καναδά, ξεκίνησε επίσημα συνεργασία το ΤΕΙ Καβάλας, με στόχο να εξασφαλίσει μεταπτυχιακές σπουδές διεθνούς επιπέδου στους αποφοίτους του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπροέδρου του ΤΕΙ Καβάλας, Δημήτρη Εμμανουλούδη, ήδη έχουν υπογραφεί τα επίσημα έγγραφα συνεργασίας του ΤΕΙ με το πανεπιστημιακό ίδρυμα του Καναδά και τα μεταπτυχιακά προγράμματα –που θα προσφέρει το Athabasca στους αποφοίτους του ΤΕΙ Καβάλας- είναι μόνο το πρώτο βήμα της διασύνδεσης των δύο ιδρυμάτων.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα θα είναι σπουδές εξ αποστάσεως και θα απευθύνονται σε όλους τους αποφοίτους του ΤΕΙ Καβάλας, ανεξαρτήτως του αντικειμένου σπουδών τους, καθώς και σε εκπαιδευτικούς.  Το πτυχίο που θα αποκτηθεί θα αναγνωρίζεται επίσημα στη χώρα μας και θα μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμα και για διορισμό στο Δημόσιο.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στο ΤΕΙ Καβάλας θα δοθεί διάλεξη με θέμα τους παράγοντες επηρεασμού ροών κεφαλαίου σε ομολογιακά κεφάλαια στην ελληνική αγορά, από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Καβάλας, Χρήστο Γκρος, στο πλαίσιο της επιστημονικής σειράς Working Papers. Η διάλεξη είναι ανοιχτή, εκτός από τους φοιτητές και το επιστημονικό προσωπικό του ΤΕΙ, και σε κάθε ενδιαφερόμενο (αίθουσα 1 του Τμήματος Λογιστικής).