Skip to main content

Τελευταία ημέρα για τέλη κυκλοφορίας και πινακίδες

Εκείνοι που δεν θα πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας σήμερα, θα χρειαστεί να καταβάλουν πρόστιμο ίσο με την αξία τους.

Εκπνέει σήμερα η παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας 2019 και για την κατάθεση των πινακίδων των οχημάτων που θα τεθούν σε ακινησία.

Εκείνοι που δεν θα πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα καταβάλουν πρόστιμο ίσο με την αξία τους. Το πρόστιμο είναι ίσο με το ύψος των τελών που θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί.

Αυτήν την οφειλή ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να τη ρυθμίσει, ύστερα από έναν μήνα, με την πάγια ρύθμιση σε 24 δόσεις, αλλά η βεβαιωθείσα οφειλή επιβαρύνεται με τους προβλεπόμενους τόκους.

Ωστόσο, έως και την οριστική εξόφληση του ποσού ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να μεταβιβάσει το όχημα του. Δηλαδή, για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του οχήματος δεν αρκεί η βεβαίωση των τελών ή η υπαγωγή τους σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά θα πρέπει να έχει εξοφληθεί ολοσχερώς η οφειλή.

Για όσους πάντως άφησαν την τελευταία ημέρα για να καταθέσουν στην Εφορία τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:

Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
Πινακίδες.
Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.
Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2018.
Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.
Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.