Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020
x

TELEGRAPH: Ο ΜΠΟΡΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΒΟΛΗ BREXIT

Σύμβουλοι του επικεφαλής του Τζόνσον συμμετείχαν την Κυριακή σε συνάντηση με στόχο την κατάρτιση στρατηγικής για την αποτροπή αναβολής του Brexit.

Σχέδια για να αποκλειστεί νομικά κάθε αναβολή του Brexit καταρτίζει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, όπως έγραψε η εφημερίδα The Telegraph στην ηλεκτρονική της έκδοση αργά το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η οποία πρόσκειται στους Τόρις, κορυφαίοι σύμβουλοι του επικεφαλής των Συντηρητικών και της κυβέρνησης συμμετείχαν την Κυριακή σε συνάντηση με στόχο την κατάρτιση στρατηγικής για να αντικρουστεί η προσπάθεια μελών του κοινοβουλίου να αναβληθεί για τρεις μήνες η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση που δεν υπάρξει νέα συμφωνία για τους όρους του διαζυγίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ένα από τα υπό εξέταση κυβερνητικά σχέδια προβλέπει ότι ο Τζόνσον θα συνοδεύσει το αίτημα για την αναβολή της διαδικασίας βάσει του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας με επιστολή στην οποία θα διευκρινίζει πως η κυβέρνησή του δεν θέλει η αποχώρηση να καθυστερήσει πέραν της 31ης Οκτωβρίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ