Skip to main content

Τελεσίγραφο έως τις 19/3 για τα μέτρα από την ΕΕ

Τελεσίγραφο έως τις 19 Μαρτίου δόθηκε χθες ανεπισήμως στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες, προκειμένου να ανακοινώσει το νέο πακέτο μέτρων, που εκτείνεται από την αύξηση του ΦΠΑ και φτάνει έως τις ανατιμήσε
Τελεσίγραφο έως τις 19 Μαρτίου δόθηκε χθες ανεπισήμως στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες, προκειμένου να ανακοινώσει το νέο πακέτο μέτρων, που εκτείνεται από την αύξηση του ΦΠΑ και φτάνει έως τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, η ατμόσφαιρα στο υπουργείο Οικονομικών έγινε ακόμα πιο βαριά, καθώς διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι ότι «το πάρτι τελείωσε», κατά τη δήλωση Γιούνκερ.

Νεότερες πληροφορίες μάλιστα έλεγαν ότι κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο ενδεχομένως να είναι και μεικτό – δηλαδή με την προσθήκη και στελεχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας –, αναμένεται στην Αθήνα έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης, προκειμένου να ξεκινήσει τον τακτικό έλεγχο.

Θα πρόκειται για μια συνηθισμένη διαδικασία, από εδώ και στο εξής, με την οποία καλό θα είναι να αρχίσουν να συνηθίζουν στο υπουργείο Οικονομικών.
Ούτως ή άλλως, η ένταξη της χώρας στο καθεστώς επιτήρησης του άρθρου 129 της συνθήκης του Μάαστριχ, επικυρώθηκε προχθές από το EcoFin, οπότε περιθώρια παρερμηνειών δεν υπάρχουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Voria.gr το κλιμάκιο εκτός του υπουργείου, θα επισκεφθεί και τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει περιοδικές επισκέψεις, ενημερωτικού χαρακτήρα και στα υπόλοιπα υπουργεία.