Skip to main content

Τελεσίγραφο της ΔΕΜΑ για τους Μεσογειακούς

Επιστολή υπό τη μορφή τελεσίγραφου έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση η Διεθνής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων καλώντας τη να λάβει σαφή θέση για το εάν θέλει να διοργανώσει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 20
Επιστολή υπό τη μορφή τελεσίγραφου έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση η Διεθνής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων καλώντας τη να λάβει σαφή θέση για το εάν θέλει να διοργανώσει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 σε Βόλο και Λάρισα.

Η απόφαση για το τελεσίγραφο λήφθηκε στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ, που έλαβε χώρα στη Βαλέτα της Μάλτας. Στην επιστολή, με αποδέκτη τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, ζητούνται εγγυήσεις για την επιτυχία της διοργάνωσης αλλά και αίτημα για συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Τα στελέχη της ΔΕΜΑ τονίζουν ότι πρέπει να υπάρξουν σαφείς και ξεκάθαρες εγγυήσεις από την ελληνική κυβέρνηση για την κατασκευή των μεσογειακών έργων και την κάλυψη του λειτουργικού κόστους της Οργανωτικής Επιτροπής της ΟΕΜΑ 2013. Επιστολή προς τη ΔΕΜΑ απέστειλε και ο κ. Μπιτσαξής τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να γίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 αλλά με εξορθολογισμένο προϋπολογισμό και σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα, χωρίς αυτό να επηρεάσει η ποιότητά τους.

Στο κείμενο προστίθεται ότι υπάρχουν εγγυήσεις για την εξασφάλιση κονδυλίου ύψους 68 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος κατασκευής των μεσογειακών έργων αλλά και τα οργανωτικά έξοδα της ΟΕΜΑ αλλά και ρητή διαβεβαίωση από τον υπουργό Εργασίας, για την κατασκευή των μεσογειακών χωριών σε Βόλο και Λάρισα.