Skip to main content

Τελεσίγραφο των ιδιοκτητών λεωφορείων ΚΤΕΛ προς την περιφέρεια Θεσσαλίας

Την αναίρεση της απόφασης που απαγορεύει την κυκλοφορία των λεωφορείων μέσω των παραλίων της Λάρισας απαιτούν ιδιοκτήτες λεωφορείων των υπεραστικών ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας.
Την αναίρεση της απόφασης που απαγορεύει την κυκλοφορία λεωφορείων του υπεραστικού ΚΤΕΛ μέσω του παραλιακού οδικού άξονα του νομού Λάρισα απαίτησαν σήμερα από τη γενική γραμματέα περιφέρειας Θεσσαλίας δεκάδες ιδιοκτήτες λεωφορείων των υπεραστικών ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας.

Προειδοποίησαν, μάλιστα, ότι αν η σχετική απόφαση δεν αλλάξει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, τότε θα την αγνοήσουν επιδεικτικά στα δρομολόγιά τους από και προς τη Θεσσαλονίκη καθώς και άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας. Οι αυτοκινητιστές προχώρησαν το πρωί σε συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας με δεκάδες λεωφορεία.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τη γγ της περιφέρειας, Πόπη Γερακούδη, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας, Υποστράτηγο Γιώργο Καμαρινόπουλο και τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας, Ταξίαρχο Παναγιώτη Νάνη. Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Δημήτρης  Κολυνδρίνης υπογράμμισε ότι είναι τεράστια η οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί τα υπεραστικά ΚΤΕΛ εξαιτίας του κλεισίματος των Τεμπών. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι προτίθεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το κλείσιμο των Τεμπών καθώς και αγωγή για διαφυγόντα κέρδη.

Ο ίδιος χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση για το κλείσιμο της κοιλάδας από την Α.Δ. Λάρισας, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις του είδους μπορούν να έχουν διάρκεια ενός μήνα ενώ στην προκειμένη περίπτωση έχουν παρέλθει 40 και πλέον ημέρες. Πρόσθεσε, τέλος, ότι εάν η πολιτεία δεν αποφασίσει μέχρι την Παρασκευή να επιτρέψει στα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ να κινούνται μέσω των παραλίων του νομού Λάρισας (Αγιά-Αγιόκαμπος-Στόμιο-ΠΑΘΕ), οι ιδιοκτήτες τους θα αποφασίσουν από μόνοι τους να χρησιμοποιούν τον εν λόγω δρόμο και όχι το δρόμο Λάρισας-Ελασσόνας.

Η κα Γερακούδη ξεκαθάρισε, από την πλευρά της, ότι ο παραλιακός οδικός άξονας δε μπορεί να αντέξει το φόρτο που θα δημιουργήσει ενδεχόμενη κυκλοφορία λεωφορείων και άλλων βαρέων οχημάτων σε όλο το μήκος του. Συνέστησε υπομονή στους αυτοκινητιστές, ενώ κάλυψε και την αστυνομική ηγεσία επισημαίνοντας ότι δε λαμβάνει αποφάσεις αλλά απλώς τις εκτελεί.