Skip to main content

Τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών του Perrotis College

Κεντρικός ομιλητής του Προπτυχιακού Προγράμματος ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος της APIVITA και του Μεταπτυχιακού ο πρόεδρος της Krinos Foods.

Σε μία όμορφη τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιουνίου στην πλατεία «Ιωάννης Μοσκαχλαϊδής» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, προπτυχιακοί και οι πρώτοι μεταπτυχιακοί σπουδαστές του Perrotis College έλαβαν τα πτυχία τους. Κεντρικός ομιλητής του Προπτυχιακού Προγράμματος ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος της APIVITA κ. Νίκος Κουτσιανάς και του Μεταπτυχιακού ο πρόεδρος της Krinos Foods, κ. Αλέξανδρος Γεωργιάδης. Και οι δύο με τους εμπνευσμένους λόγους τους παρακίνησαν τους σπουδαστές να «κυνηγήσουν» τα όνειρά τους, να μην συμβιβάζονται και να καινοτομούν.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, Δρ. Πάνος Κανέλλης υπογράμμισε ότι είναι μία σημαντική στιγμή για το ίδρυμα καθώς αποφοιτούν οι πρώτοι σπουδαστές της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών, προσθέτοντας ότι το Perrotis College συγκαταλέγεται -χωρίς αμφιβολία- στα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής που επικεντρώνονται στον αγρο-διατροφικό τομέα. Ανακοίνωσε ότι από την επόμενη χρονιά θα ενταχθεί στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα και η κατεύθυνση Digital Marketing και σύντομα η κατεύθυνση Environmental Sciences. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Μεταπτυχιακής Σχολής, Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης δεν έκρυψε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την αποφοίτηση των πρώτων μεταπτυχιακών σπουδαστών, τους οποίους συνεχάρη και ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.



Με αναφορές σε αρχαίους έλληνες φιλόσοφους ήταν η ομιλία του προέδρου και ιδρυτή της APIVITA, κ. Νίκου Κουτσιανά. «Όταν επιθυμούμε να καινοτομήσουμε και να αλλάξουμε τον κόσμο, οφείλουμε να ξεκινούμε από το μηδέν. Αν σκέφτεστε έτσι στο μέλλον, τότε θα δημιουργήσετε», είπε απευθυνόμενος στους προπτυχιακούς απόφοιτους. «Ηθική, πειθαρχία και απόδειξη, είναι το τρίπτυχο του Ιπποκράτη που ασπάζομαι. Ο επαγγελματικός κόσμος είναι ένα ταξίδι και όπως είπε ο Καβάφης ‘σημασία έχει το ταξίδι κι όχι ο προορισμός’. Πιστεύω πως όταν θέλεις αποτελέσματα, βρίσκεις τρόπους, ενώ όταν δεν θέλεις βρίσκεις δικαιολογίες. Δια βίου μάθηση, ευελιξία και προσαρμοστικότητα είναι οι απαντήσεις για το αύριο. Ακολουθήστε την καρδιά και τη διαίσθησή σας. Κατανοήστε ότι είστε το μέλλον», πρόσθεσε.

Ο κεντρικός ομιλητής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, γνωστός ομογενής επιχειρηματίας και δωρητής του Κέντρου Ελιάς Krinos, κ. Αλέξανδρος Γεωργιάδης κάλεσε τους απόφοιτους να γίνουν ηγέτες. «Ασχοληθείτε με ότι αισθάνεστε πάθος, να απολαμβάνετε τη δουλειά σας, μη φοβάστε να ονειρεύεστε, να είστε δημιουργικοί, να θέτετε στόχους και να μη φοβάστε την αποτυχία», προέτρεψε τους απόφοιτους, υπενθυμίζοντας τους ότι «οι αξιομνημόνευτοι άνθρωποι είναι αυτοί που έκαναν τη διαφορά». Αναφερόμενος στην παγκόσμια αγορά και τις σημερινές προκλήσεις της, είπε ότι οι λέξεις-κλειδιά είναι: «αποδοτικότητα, καινοτομία, δημιουργικότητα και ευελιξία».

Για την πορεία της, η οποία ξεκίνησε από την μακρινή Αυστραλία, μίλησε η διακεκριμένη απόφοιτος του Perrotis College Κάλλια Σαμαντούρου. «Όταν άφησα την Αυστραλία, οκτώ χρόνια πίσω δεν ήμουν σίγουρη τι θα βρω στο Perrotis College. Έμεινα έκπληκτη όταν βρήκα ένα Κολέγιο, το οποίο είναι τόσο αγροδιατροφικά προσανατολισμένο, με τον ίδιο τρόπο που ήταν και η οικογένειά μου. Σήμερα, έχω ήδη δημιουργήσει τη δική μου επιχείρηση, έχω εργαστεί σε πολλές χώρες και ολοκλήρωσα το πτυχίο μου ως πιστοποιημένη Sommelier. Προσπαθώ να δώσω λύσεις στις ανάγκες του πρωτογενούς μας τομέα. Η σκληρή δουλειά και η δίψα για γνώση δεν τελειώνουν με το πτυχίο. Ποτέ μην σταματήσετε να κυνηγάτε τα όνειρά σας!», είπε.



Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο σπουδαστής με την καλύτερη ακαδημαϊκή επίδοση στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα του Perrotis College, Ειρηναίος Γεωργίου τόνισε ότι το Κολέγιο του έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο, να ζήσει σε ένα διαφορετικό περιβάλλον και φυσικά να λάβει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση. «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μας να μην σταματήσουμε να ονειρευόμαστε, να βάζουμε στόχους και να παλεύουμε για αυτούς, ώστε οι επιθυμίες μας να γίνουν πραγματικότητα», είπε.

Από την πλευρά της η σπουδάστρια με την καλύτερη ακαδημαϊκή επίδοση στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Tamara Kichukova, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των σπουδών της είχε την αίσθηση ότι δεν είναι μόνο μέλος ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος, αλλά μίας οικογένειας. «Ενός υπέροχου περιβάλλοντος όπου δημιουργούνται πολύτιμες σχέσεις και μέλος μιας κοινότητας, στην οποία οι καθηγητές μας είναι επίσης φίλοι μας και είναι πάντα εκεί για μας! Μια κοινότητα, στην οποία ακούγεται η φωνή των μαθητών! Μια κοινότητα που δημιουργεί ηγέτες για τις επόμενες γενιές!», τόνισε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ειδική αναφορά στο «ίδρυμα Σαμούρκα» και η κ. Ζωή Σαμούρκα έλαβε τιμητική πλακέτα για την προσφορά της οικογένειας της στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College. Στην τελετή αποφοίτησης παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ.Βούλα Πατουλίδου, ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων κ.Στράτος Σιμόπουλος, οι έφοροι της Σχολής, επίσημοι προσκεκλημένοι και φυσικά οι φίλοι και οι οικογένειες των αποφοίτων.