Skip to main content

Τέλη Φεβρουαρίου νόμος του κράτους το φορολογικό

Γιατί το υπουργείο Οικονομικών θέλει να έχει τελειώσει με αυτή την «εκκρεμότητα» πριν από το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2010.
Κανονικό «βέρτιγκο» έχουν υποστεί όλοι όσοι ασχολούνται με την κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Κι αυτό γιατί οι ημερομηνίες ολοκλήρωσής του τείνουν να διαφοροποιούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση. Νεότερες πληροφορίες, που έρχονταν στη δημοσιότητα αργά χθες το βράδυ, ανέφεραν ότι οριστική πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών ειδικότερα είναι να έχει τελειώσει στο σύνολό της η διαδικασία έως το τέλος Φεβρουαρίου, έτσι ώστε το Μάρτιο το νέο σύστημα να έχει πάρει τη μορφή νόμου του κράτους.

Η επιτάχυνση των διαδικασιών, πέραν όλων των άλλων, γίνεται και για έναν «καινούργιο» λόγο, που έως πρόσφατα δεν είχε διευκρινισθεί επαρκώς. Συγκεκριμένα, έχει να κάνει με τη δυνατότητα που παρέχει ο νόμος να εφαρμοσθεί ακόμα και για τα εισοδήματα του 2009. Κι ας έχει ψηφισθεί ο νόμος μέσα στο 2010. Αρκεί να έχει πάρει τη μορφή νόμου έως το τέλος του πρώτου τριμήνου, για να μην τίθεται θέμα συνταγματικότητας, λόγω της αναδρομικότητας.