Skip to main content

Τέλη Ιανουαρίου τα μέτρα για την τόνωση της ρευστότητας

Τα μέτρα για τη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το τέλος Ιανουαρίου - αρχές Φεβρουαρίου και στην αρχή του καλοκαιριού θα αρχίσουν να φαίνονται οι θετικές επιπτώσεις τ
Τα μέτρα για τη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το τέλος Ιανουαρίου - αρχές Φεβρουαρίου και στην αρχή του καλοκαιριού θα αρχίσουν να φαίνονται οι θετικές επιπτώσεις τους, δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν θα ανέβουν τα επιτόκια εξαιτίας των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου για τη ρευστότητα στην αγορά, η υπουργός σχολίασε ότι «κανένας από τους τραπεζίτες δεν είπε κάτι τέτοιο στο διάλογο που έγινε στη Βουλή».

Η κ. Κατσέλη σημείωσε ακόμη ότι ο διάλογος με τις παραγωγικές τάξεις αφορά στη λήψη μέτρων για την πάταξη του παρεμπορίου, τη στήριξη των μικρομεσαίων μέσω των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αλλά και στο εμπορικό χωροταξικό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος σημείωσε ότι το υπουργείο «δεν πρέπει να κάνει ούτε βήμα πίσω σχετικά με το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων», τόνισε ότι οι τράπεζες δε δικαιούνται να διαμαρτύρονται, καθώς δεν αξιοποίησαν ως όφειλαν τα 28 δισ. ευρώ που έλαβαν για βοήθεια, ενώ ζήτησε να υπάρξει και νέο πρόγραμμα δανειοδότησης μέσω ΤΕΜΠΜΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.