Skip to main content

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Άνοιξε η πλατφόρμα - Τι πρέπει να κάνετε

Άνοιξε η σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και σπεύδουν όσοι θέλουν να κινηθούν το Πάσχα να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για έναν μήνα.

Περισσότεροι από 120.000 ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν πλέον να «πάρουν πίσω» τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου ή της μηχανής  που είχαν θέσει σε ακινησία λόγω αδυναμίας πληρωμής των φετινών τελών κυκλοφορίας, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «MyCAR» άνοιξε. Οι κάτοχοι των οχημάτων μπορούν να εισέρχονται κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet. Θα επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και αφού καταβάλλουν το ποσό των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στους μήνες που θέλουν να άρουν την ακινησία του οχήματος θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα αυτοκίνητά τους και να τα κυκλοφορήσουν. Σημειώνεται ότι πρώτα όμως θα γίνεται αυτόματος έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και στο τέλος θα υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άρση της ακινησίας των οχημάτων μπορεί να γίνει μόνο μια φορά εντός του έτους.

Για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός, καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας δύο μηνών, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών, καταβάλλονται τα 3/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, κ.ο.κ..

Για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.000 κυβικών το οποίο επιβαρύνεται κανονικά με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 690 ευρώ, που θα θελήσει να θέσει σε κυκλοφορία το όχημα του για δύο μήνες θα επιβαρυνθεί με τέλη 115 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοχοι οχημάτων που κατέθεσαν ηλεκτρονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας, μέσω της πλατφόρμας «myCar» της ΑΑΔΕ, δεν είχαν υποχρέωση να τις αποστείλουν στην Εφορία. Έχουν κρατήσει τις πινακίδες στο σπίτι τους και όταν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας του οχήματός τους πληρώνοντας τα τέλη με το μήνα θα τις επανατοποθετήσουν στα αυτοκίνητά τους για να κυκλοφορήσουν ξανά στους ελληνικούς δρόμους.

Πηγή:naftemporiki.gr