Skip to main content

Τέλη Οκτωβρίου εκτιμάται η αύξηση ΜΚ της Aspis Bank

Υπολογίζεται ότι το ενημερωτικό θα πάρει το
Προς το τέλος Οκτωβρίου εκτιμούν από την Aspis Bank  ότι θα πραγματοποιηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, μέσω της οποίας θα βρεθεί οριστική λύση στην μετοχική εμπλοκή που δημιουργήθηκε μετά το κλείσιμο τεσσάρων ασφαλιστικών εταιριών του ομίλου.

Υπολογίζεται ότι το ενημερωτικό θα πάρει το "πράσινο φως" μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο, χρονικό διάστημα κατά το οποίο η διοίκηση της τράπεζας, από κοινού με τους τρεις συμβούλους που προσέλαβε, θα αναζητήσει - κι ελπίζει ότι θα βρει - τον νέο ή τους νέους μετόχους.

Η διαδικασία αυτή θα λάβει χώρα τόσο εντός όσο κι εκτός Ελλάδας. Στην πρώτη περίπτωση, τον πρώτο λόγο στις επαφές θα έχει η Eurobank Efg, η οποία θα είναι ο "Ελληνας σύμβουλος", ενώ στη δεύτερη περίπτωση τα ονόματα των ξένων συμβούλων θα έχουν ανακοινωθεί έως το τέλος της άλλης εβδομάδας. Για το σκοπό αυτό, η διοίκηση της τράπεζας πραγματοποίησε επαφές στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα και θα τις επεναλάβει και αυτή, προκειμένου να καταλήξει στις καλύτερες δυνατές  επιλογές. Ας σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω κινήσεις γίνονται εν γνωσει της Τράπεζας της Ελλάδας, αν και μέχρι σήμερα το μάνατζμεντ της Ασπίς δεν έχει συναντηθεί με τον διοικητή της ΤτΕ κ.Γ.Προβόπουλο. Καθημερινές, πάντως, είναι οι επαφές με τις αρμόδιες διευθύνσεις του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας, οι οποίες κι ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Ασπίδα. Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι παρά τα όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες για την Ασπίς Μπανκ, μέχρι σήμερα επίσημο ή ημιεπίσημο ενδιαφέρον για την τράπεζα δεν έχει υπάρξει.