Skip to main content

Τέλη Οκτωβρίου η Ελλάδα ενημερώνει την Επιτροπή για τα δημοσιονομικά της

Η νέα ελληνική κυβέρνηση, όποια και αν είναι, θα πρέπει στις 24 Οκτωβρίου να ενημερώσει την Επιτροπή για τα μέτρα, που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα, σύμφωνα με τις συστάσεις του Ecofin.
Τη δέσμευση της Ελλάδας να ενημερώσει, ως το τέλος Οκτωβρίου, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα μέτρα τα οποία έχει υιοθετήσει καθώς και όσα προτίθεται να λάβει για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της, επανέλαβε ο Επίτροπος Οικονομίας Χοακίν Αλμούνια, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου  στις Βρυξέλλες, με την ευκαιρία της παρουσίασης των τετραμηνιαίων οικονομικών προβλέψεων της Επιτροπής.

Οι προβλέψεις αφορούν τις οικονομίες των επτά μεγαλύτερων οικονομιών της ΕΕ, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 80% του συνόλου της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Ερωτηθείς σχετικά για τις επικείμενες εκλογές τόνισε οτι  η νέα ελληνική κυβέρνηση, όποια και αν είναι, θα πρέπει στις 24 Οκτωβρίου να ενημερώσει την Επιτροπή για τα μέτρα, που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα, σύμφωνα με τις συστάσεις της Επιτροπής και του Ecofin.

 «Στο τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να λάβουμε γνώση των μέτρων, που υιοθέτησε η Ελλάδα, ώστε να αξιολογήσουμε αν οι δράσεις, που υιοθετήθηκαν για τη διόρθωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και κυρίως για τη μείωση του ελλείμματος ως το τέλος του 2009 στο 3,7% του ΑΕΠ, είναι αποτελεσματικές», ανέφερε ο Χ. Αλμούνια και σημείωσε ότι η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα ελληνικά μέτρα το Νοέμβριο, λαμβάνοντας υπόψη τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της για την ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή οικονομία.