Skip to main content

Τέλη Οκτωβρίου οι αποφάσεις για τις Κυριακές

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου αναμένονται οι αποφάσεις των αντιπεριφερειών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σε κάθε περιοχή.

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου αναμένονται οι αποφάσεις των αντιπεριφερειών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σε κάθε περιοχή. Σχετική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, παρουσία του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, ωστόσο δεν ελήφθη κάποια συγκεκριμένη απόφαση.

Λόγω, πάντως, του τουριστικού χαρακτήρα της Χαλκιδικής, η κατεύθυνση που διαφαίνεται προβλέπει την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων κατά τους μήνες αιχμής της τουριστικής κίνησης. Σημειώνεται ότι αντίστοιχες συσκέψεις έχουν πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την Πέλλα, την Πιερία και το Κιλκίς.

«Η Χαλκιδική αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Περιφέρειάς μας και η παράμετρος αυτή είναι καθοριστική προκειμένου να καταλήξουμε σε οριστική απόφαση. Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους που θέσαμε από την πρώτη στιγμή για την Κεντρική Μακεδονία είναι να καλλιεργήσουμε τις συνθήκες για την ανάκαμψη της αγοράς και τη στήριξη ενός σταθερού και φιλικού περιβάλλοντος προς τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, ώστε η Κεντρική Μακεδονία να αποκτήσει μια σύγχρονη, ανταγωνιστική οικονομία με θετικό πρόσημο», σημείωσε κατά την έναρξη της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και αρμόδιος στον τομέα της Τουριστικής Ανάπτυξης της Π.Κ.Μ. Γιάννης Γιώργος, που συντόνισε τη συζήτηση, παρουσίασε αναλυτικά το νέο νομικό πλαίσιο, τονίζοντας την ιδιαιτερότητα της Χαλκιδικής ως τουριστικής περιοχής. «Η λειτουργία της αγοράς είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αυξανόμενη δυναμική του τουρισμού στην περιοχή μας και συμβάλει καθοριστικά στη στήριξη του εισοδήματος των επαγγελματιών του τόπου μας και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Χαλκιδική», είπε.