Skip to main content

Τελικά, έκαναν τον ΟΑΣΘ εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι η λογική που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και υποσχέθηκε πως θα πατάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα που ήρθε εκείνος στα πράγματα, κάνει τα ίδια

Τα ταξί μπορεί να μην έγιναν εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη, όπως είχε ζητήσει ο Χρήστος Σπίρτζης, έγινε όμως εκλογικό κέντρο του κυβερνώντος κόμματος κοτζάμ ΟΑΣΘ. Αυτό που συνέβη χθες, ένας κρατικός οργανισμός ο οποίος αιμοδοτείται από τα χρήματα όλων των φορολογουμένων, να εκδίδει ανακοίνωση στρεφόμενος κατά ενός υποψηφίου δημάρχου, δεν θυμάμαι να το έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν. Eίναι τόσο αλαζόνες και τόσο κυνικοί που δεν τους ενδιαφέρει να τηρήσουν ούτε καν τα προσχήματα.

Έτσι, μετά την επίσκεψη που έκανε χθες ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ταχιάος στα γραφεία του ΟΑΣΘ και τη συζήτηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο Σάββα Παναγιωτίδη, η διοίκηση του κρατικού Οργανισμού εξέδωσε ανακοίνωση εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του υποψηφίου, στο τέλος της οποίας καλούσε μάλιστα, κατ’ ουσία, τους Θεσσαλονικείς να υπερψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους εκλεκτούς του!

Κομματικά παιχνίδια υπέρ της ΝΔ πρωτίστως και του ΠΑΣΟΚ δευτερευόντως, έπαιζαν κατά το παρελθόν και οι μέτοχοι οι οποίοι φρόντιζαν, ωστόσο, να τηρούν έστω τα προσχήματα. Η σημερινή διοίκηση του Στέλιου Παππά, υπό την καθοδήγηση βεβαίως του υπουργού Μεταφορών, δεν διστάζει να μετατρέψει έναν κρατικό Οργανισμό σε κομματικό παραμάγαζο. Παρεμβαίνοντας στις εκλογές κατά τρόπο απροκάλυπτο, επιδεικνύοντας ασέβεια προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, με τα χρήματα των οποίων –και όχι μόνον- μισθοδοτούνται.

Έτσι, μετά τις προσλήψεις των «δικών μας παιδιών», μετά τις αναθέσεις σε «δικούς μας» προμηθευτές, έχουμε τώρα και την ωμή ανάμειξη του πολύπαθου κρατικού Οργανισμού στις δημοτικές εκλογές. Αντιλαμβάνονται κι αυτοί, όπως και οι προηγούμενοι, το κράτος σαν λάφυρο. Όποιος πάρει την κυβέρνηση τα παίρνει όλα και τα μεταχειρίζεται προς όφελος των «δικών του», του κόμματος, και ενδεχομένως και για ίδιον όφελος.

Είναι η λογική η οποία οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, η λογική την οποία υποσχέθηκε πως θα πατάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα που ήρθε εκείνος στα πράγματα, τώρα θέτει κι αυτός το κράτος στην υπηρεσία του κόμματος και των στελεχών του.

Αδιαφορούν για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες εξακολουθούν να παραμένουν και επί δικής τους διαχείρισης οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Επαίρονται για την εξυγίανση των οικονομικών του Οργανισμού και μόλις προχθές αποκαλύφθηκε ότι στο ταμείο του δεν υπάρχει ούτε σεντ.

Στήνουν φιέστες κάθε τόσο στο μετρό, επισκέπτονται εργοτάξια, εγκαινιάζουν σταθμούς, στριμώχνονται σε ακίνητους συρμούς, αλλά την ίδια ώρα, αποφεύγουν να ανέβουν, έστω για μία φορά, έστω για μία μόνο στάση, σε ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Τους καταλαβαίνω, διότι, θέλει πολύ κουράγιο να βρεθείς αντιμέτωπος με τα κατορθώματά σου...