Skip to main content

«Μύλος» με τον ορισμό του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΥΑΘ

«Μύλος» με το ΦΕΚ των αρμοδιοτήτων Καράογλου, που προβλέπει ρητώς ότι αυτός διορίζει τις διοικήσεις των εποπτευόμενων φορέων.

«Μύλος» γίνεται με τον ορισμό της νέας διοίκησης της ΕΥΑΘ, καθώς ενώ θεωρήθηκε δεδομένο ότι τον νέο πρόεδρο και τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο θα ορίσει το Υπερταμείο (τους έχει επιλέξει ήδη εδώ και καιρό), εντούτοις το ΦΕΚ με τις αρμοδιότητες του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρου Καράογλου, προβλέπει ρητώς ότι αυτός ορίζει τη διοίκηση, όπως και όλων των εποπτευόμενων φορέων.

Το «κουβάρι» με το ποιος ορίζει τη διοίκηση της εταιρίας θα πρέπει μάλιστα να έχει ξεμπλέξει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, που συγκλήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΥΑΘ για την επιλογή του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ την ίδια ώρα οι μνηστήρες για τη θέση πολλαπλασιάζονται. Ο πρόεδρος, όπως είχε προαναγγείλει και η Voria.gr ήταν η επιλογή του Υπερταμείου, ο καθηγητής, Άγις Παπαδόπουλος, και ανακοινώθηκε στις 2 Αυγούστου.

Μετά τη δημοσιοποίηση του ΦΕΚ της 12ης Αυγούστου όμως φαίνεται ότι άνοιξε η... όρεξη σε «γαλάζια» τοπικά στελέχη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, τα ονόματα των οποίων συζητήθηκαν και μετεκλογικά για την εταιρεία, αλλά προσέκρουαν στην πεποίθηση ότι το Υπερταμείο (ως κύριος μέτοχος της εταιρίας) και όχι η κυβέρνηση αποφασίζει ποιοι θα στελεχώσουν τις δυο θέσεις.

Η Voria.gr είχε δημοσιοποιήσει ότι το Υπερταμείο επέλεξε δυο τεχνοκρατικά στελέχη για τις θέσεις. Τον καθηγητή, Άγι Παπαδόπουλο, για πρόεδρο και ένα στέλεχος της αγοράς για διευθύνοντα σύμβουλο. Πρόκειται για τεχνοκρατικό στέλεχος, με μεγάλη εμπειρία σε επιχειρήσεις και στην ιδιωτική αγορά και με πέρασμα από διευθυντικές θέσεις πολύ μεγάλων εταιρειών, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός Ελλάδας.

Ωστόσο, μετά την έκδοση του ΦΕΚ με τις αρμοδιότητες του κ. Καράογλου, συνιστά ζήτημα ποιος θα διορίσει τη διοίκηση (το Υπερταμείο ή ο υφυπουργός;).

Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου έχουν ακουστεί τα ονόματα, τα προερχόμενων από τη ΝΔ, Άνθιμου Αμανατίδη, Σάκη Τζακόπουλου, αλλά και της Πηνελόπης Ράλλη. Το όνομα του κ. Αμανατίδη (πρώην γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ στη Β. Ελλάδα, που παραιτήθηκε πριν από τις βουλευτικές εκλογές) μάλιστα ακούστηκε στους κύκλους της ΕΥΑΘ από τον προηγούμενο Ιούνιο, όμως το Υπερταμείο ακολούθως έκανε τις δικές του επιλογές...