Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021
x

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ: Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΓΟΛΙΑΘ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ… ΔΑΒΙΔ ΠΕΡΟΥ

Η Βραζιλία θεωρείται το μεγάλο φαβορί, καθώς μέχρι τωρα στην διοργάνωση, δεν έχει δεχθεί ούτε ένα τέρμα-Στους ομίλους κέρδισε το Περού με 5-0.

Με ένα μεγάλο φαβορί κι ένα... καλό αουτσάϊντερ, διεξάγεται απόψε (23:00) στο «Μαρακανά», ο τελικός του Κόπα Αμέρικα.

Η Βραζιλία που φιλοξενεί την διοργάνωση και το Περού, διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο, που είναι το σημαντικότερο στην αμερικανική ήπειρο.

Στα 36 του χρόνια, ο Ντάνι Αλβες θα παίξει για άλλη μία φορά με την «σελεσάο» και σίγουρα αποτελεί την «μορφή της ομάδας».

«Ξέρω την ηλικία μου και ξέρω τι σημαίνει για έναν ποδοσφαιριστή», δήλωσε με νόημα ο αρχηγός της Βραζιλίας και συνέχισε: «Ομως δεδομένου ότι οι φίλαθλοι θέλουν αποτελέσματα, συγκεντρώνομαι σ΄ αυτό και όχι στην ηλικία μου ή σ΄ αυτό που πιστεύει ο κόσμος για εμένα. Δεν είμαι εδώ για να κλείσω στόματα. Είμαι εδώ για να πετύχω τον στόχο μου».

Η Βραζιλία θεωρείται το μεγάλο φαβορί, καθώς μέχρι τωρα στην διοργάνωση, δεν έχει δεχθεί ούτε ένα τέρμα, ενώ στην φάση των ομίλων, συνέτριψε στις 22 Ιουνίου το Περού με 5-0!

Από την πλευρά τους, με «βαρύ πυροβολικό» τον Πάολο Γκερέρο, οι Περουβιανοί που άφησαν εκτός συνέχειας την Ουρουγουάη και την Χιλή, θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό.

Οι τελευταίοι δέκα νικητές του Κόπα Αμέρικα:

2016: Χιλή

2015: Χιλή

2011: Ουρουγουάη

2007: Βραζιλία

2004: Βραζιλία

2001: Κολομβία

1999: Βραζιλία

1997: Βραζιλία

1995: Ουρουγουάη

1993: Αργεντινή

Οι πολυτροπαιούχοι της διοργάνωσης:

Ουρουγουάη 15

Αργεντινή  14

Βραζιλία    8

Χιλή        2

Παραγουάη   2

Περού       2 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ