Skip to main content

Απογοήτευση για το άνοιγμα λίγων ωρών του τελωνείου των Ευζώνων

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιούργησε την προσδοκία ότι οι Σέρβοι επισκέπτες θα μπορούν να μπαίνουν στην Ελλάδα από τον νομό Κιλκίς.

Φρούδες ελπίδες στους ανθρώπους του τουρισμού της Χαλκιδικής και της Πιερίας προκάλεσε το ολιγόωρο άνοιγμα του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων.

Σύμφωνα με πηγές της Voria.gr, η χθεσινή μέρα ήταν ένα πραγματικό αλαλούμ με έκδοση δύο ΦΕΚ, όπου το πρώτο άνοιγε και το δεύτερο ξαναέκλεινε τα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Διαβάστε ακόμα: Μόνο ο Προμαχώνας ανοιχτός - Κίνδυνος διαρροής τουριστών

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ουδείς γνωρίζει τον λόγο για τον οποίο ελήφθη η απόφαση για το εξπρές άνοιγμα  των συνόρων για πολίτες τρίτων χωρών, που στην πράξη δεν ήταν τέτοιο

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιούργησε την προσδοκία ότι οι Σέρβοι επισκέπτες θα μπορούν πλέον να εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια από τους Εύζωνες, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία της διέλευσης μέσω Βουλγαρίας για να εισέλθουν εν τέλει στη χώρα μέσω του Προμαχώνα.

Ως εκ τούτου, το μέχρι νεωτέρας κλείσιμο των συνόρων με τα Σκόπια σημαίνει ότι από τους Εύζωνες μπορούν να διέρχονται μόνο Έλληνες πολίτες, φορτηγά οχήματα που πραγματοποιούν μεταφορές προϊόντων, καθώς και νοσοκομειακές διακομιδές Ευρωπαίων πολιτών που υπηρετούν σε διοικητικές ή στρατιωτικές υπηρεσίες στο Κόσοβο.