Skip to main content

Τέλος από τον ΠΑΟΚ οι Μπερμπάτοφ-Βίτορ, συνεχίζει ο Τζιόλης

Την αποχώρηση των Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και Μιγκέλ Βίτορ ανακοίνωσε ο Σλοβάκος πρόεδρος του ΠΑΟΚ - Παραμένει για έναν ακόμη χρόνο ο Τζιόλης.

Ειδήσεις για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ έδωσε η κοινή συνέντευξη των Λιούμπος Μίχελ και Βλάνταν 'Ιβιτς κατά την παρουσίαση του τελευταίου στην τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου». 'Οπως αναμενόταν, ανακοινώθηκε και επίσημα το τέλος του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ενώ την πόρτα της εξόδου από την Τούμπα θα δει και ο Μιγκέλ Βίτορ. Παράλληλα ανακοινώθηκε η παραμονή του Αλέξανδρου Τζιόλη για έναν ακόμη χρόνο στο δυναμικό του συλλόγου.

Πιο αναλυτικά για τον Βούλγαρο σταρ, ο Σλοβάκος πρόεδρος της ομάδας τόνισε πως «ο Μπερμπάτοφ ήρθε πέρσι, υπέγραψε ένα χρόνο συμβόλαιο, έκανε ότι μπορούσε κατά τη διάρκεια της χρονιάς και η απόφαση της διοίκησης είναι να μην προχωρήσει σε καμία κίνηση ανανέωσης της συνεργασίας μαζί του».

'Οπως ανέφερε ο Λιούμπος Μίχελ «το συμβόλαιο του Βίτορ τελειώνει και η απόφασή μας είναι να μην ανανεώσουμε τη συνεργασία μαζί του. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για αυτά τα τρία χρόνια, η απόφαση μου, του σκάουτινγκ και του προπονητή, είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε έναν καλύτερο παίκτη».

Σε αντίθεση με τους δύο προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές, παίκτης του ΠΑΟΚ θα παραμείνει και του χρόνου ο Αλέξανδρος Τζιόλης. «Ο Τζιόλης είναι κανονικά μέλος της ομάδας, έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο», ξεκαθάρισε ο κ. Μίχελ.

Ακόμη Λιούμπος Μίχελ απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και αποκάλυψε τη στρατηγική του ως τεχνικός διευθυντής, το τριετές πλάνο και τους στόχους της ομάδας για την νέα σεζόν, τις προσωπικές του φιλοδοξίες αλλά και για ενδεχόμενες πωλήσεις ποδοσφαιριστών.

Για τη φιλοσοφία και τη στρατηγική του ως τεχνικός διευθυντής:

«Δεν υπάρχει άλλη φιλοσοφία στον ΠΑΟΚ, εκτός από τη νίκη, την επιτυχία. Είμαι συγκεντρωμένος στο να έχει ο ΠΑΟΚ επιτυχίες, να κερδίσει τρόπαια η ομάδα. Να γνωρίζετε ότι αν δεν πετύχουμε στον ΠΑΟΚ, είμαι άνθρωπος που θα φύγω μόνος μου. Δε θα περιμένω κανέναν να μου πει να φύγω. Όταν ήμουν διαιτητής και έπαιξα σε κορυφαίο επίπεδο και σε μεγάλα παιχνίδια και όταν ήμουν στη Σαχτάρ που κατακτήσαμε το Γιουρόπα Λιγκ, δείχνει ότι θέλω να έχουν επιτυχίες οι ομάδες που είμαι. Η άποψη μου είναι ότι τα αποδυτήρια της ομάδας, ανήκουν στον προπονητή. Αυτός βλέπει καθημερινά τους παίκτες, ξέρει τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει και το σύστημα. Κάθε μεταγραφή περνάει από τρία στάδια.

Δε γίνεται μόνο από τον Μίχελ ή τον Ίβιτς, Γίνονται προτάσεις από και προς το σκάουτινγκ. Τους παρακολουθούμε στενά και προσπαθούμε και οι τρεις μαζί να βρούμε τη λύση. Πάντα ο προπονητής έχει τον τελευταίο λόγο».

Για το τριετές συμβόλαιο του Ίβιτς και αν υπάρχει πλάνο τριετίας στον ΠΑΟΚ:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δε μου αρέσει να χρησιμοποιούμε λέξεις, όπως ότι φτιάχνουμε ένα καινούργιο πρότζεκτ. Συνεχίζουμε αυτό που γίνεται. Κάποιοι ήρθαν από πέρσι και χρειάζονται περισσότερο χρόνο προσαρμογής. Ήρθαν ο Μάτος και ο Σάχοφ. Η δική μου λογική είναι πως αν βρεις ελεύθερο τον παίκτη, μπορεί να τον υπογράψεις για πολλά χρόνια.

Αν υπογράψεις πιο μικρό συμβόλαιο, υπάρχει το ρίσκο να κάνει μια καλή χρονιά και να μπορεί να τον χάσεις ως ελεύθερο. Ο Σάχοφ νομίζω ότι θα είναι ένας σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας. Τον Μάτος τον παρακολουθούσα από τότε που ήμουν στην Ουκρανία, είναι από τους πιο επιθετικούς μπακ.

Είναι αδύνατο να υπογράψει κάποιος συμβόλαιο για 1+1+1 χρόνο. Και για τον προπονητή και για τους παίκτες είναι τριετή τα συμβόλαια. Θα ήθελα να προσθέσω ότι για κανέναν από τους δύο παίκτες που υπέγραψαν δε χρειάστηκε να τους πιέσω να υπογράψουν ένα μεγάλο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Και οι δύο το ήθελαν, είναι χαρούμενοι που έρχονται στον ΠΑΟΚ και το βλέπουν σα μια μεγάλη ευκαιρία.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όταν γνώρισα τον Βλάνταν ως προπονητής της Ακαδημίας και του πρότεινα να αναλάβει την πρώτη ομάδα, ποτέ δε μου μίλησε για χρήματα. Βγήκε πρώτος στα πλέι οφ, με τα λεφτά της Ακαδημίας. Είναι άνθρωπος της ομάδας και το βλέπει σαν πρόκληση».

Για το τι σημαίνει επιτυχία για τον ΠΑΟΚ, τι ομάδα θέλει να φτιάξει και τι θέλει να πετύχει με αυτή την ομάδα:

«Θέλω να φτιάξω μια ομάδα που θα προσελκύσει τον κόσμο, να γεμίσει την Τούμπα. Το είδαμε και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ότι βοηθάει ακόμα και δίνει στην ομάδα ένα 15-20% περισσότερη ώθηση. Δούλευα σε μια ομάδα που είχε στάδιο 52.000 θέσεων αλλά δεν είχε αυτό τον ηλεκτρισμό της Τούμπας. Σε ότι αφορά τους στόχους, δε θα ήθελα να μιλήσω για κάτι συγκεκριμένο. Η ομάδα έχει ιδιοκτήτη και εκείνος θα κρίνει αν είμαστε επιτυχημένοι ή όχι».

Για τη λογική του στις αποδεσμεύσεις, στις πωλήσεις και τις περιπτώσεις Μακ και Κάτσε:

«Θέλω να πω ότι η φιλοσοφία που έχουμε είναι να δώσουμε ευκαιρία σε παίκτες που προέρχονται από την Ακαδημία μας, όπως ο Κουλούρης και ο Γιαννούλης. Μπορεί να μην είναι έτοιμοι για την ενδεκάδα ακόμα, αλλά θέλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία.

Σε ότι αφορά τις πωλήσεις, είναι φυσιολογικό παίκτες που αγωνίζονται καλά και είναι στο Euro να φέρνουν ενδιαφέρον. Εμείς θέλουμε να τους κρατήσουμε, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν συζητήσεις και όχι κάτι επίσημο. Αν υπάρχει κάτι επίσημο θα το μάθετε».

Για το στόχο της επόμενης σεζόν:

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι κάθε παίκτης που μπαίνει στο γήπεδο θέλει να κερδίζει. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις, κανένας δε μπορεί να εγγυηθεί το πρωτάθλημα. Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τίτλους. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τα δώσεις όλα. Θα φέρουμε παίκτες αποφασισμένους και με το κίνητρο να κερδίσουμε τίτλους. Δε μπορώ να πω ποτέ ότι την επόμενη χρονιά να κερδίσουμε τον τίτλο. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για αυτό, κανένας δε μπορεί να το πει ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Παναθηναϊκός ούτε η ΑΕΚ. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ ότι θα κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που θα διεκδικήσει τίτλους».