Skip to main content

Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους - Σήμερα οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών με θέμα τη χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους - Επίσημες ανακοινώσεις από τον Χαρδαλιά το απόγευμα.

Ανακοινώσεις για τη χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους αναμένεται να γίνουν το απόγευμα στην καθιερωμένη τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό, καθώς σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, «η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας».

Από τη πλευρά της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, είπε στον ΣΚΑΪ πως ελπίζει αυτό να γίνει σύντομα και εκτιμά ότι θα παρθεί η απόφαση εντός της ημέρας. Για την εφαρμογή της απόφασης, ωστόσο, διευκρίνισε ότι θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Το θέμα, ξεκαθάρισε, πως αφορά τη μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, η χρήση μάσκας αναμένεται να καταργηθεί άμεσα για τους εξωτερικούς χώρους με τη σύσταση για την χρήση τους όπου παρατηρείται συνωστισμός να παραμένει. Η απόφαση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ άμεσα, είτε από αύριο Πέμπτη είτε -το αργότερο- από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να διατηρηθεί η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας σε θεάματα όπως θέατρα/ συναυλίες κ.ο.κ.), Μέσα Μεταφοράς και εμπορικά καταστήματα.