Skip to main content

Τέλος οι τηλεοπτικές ενημερώσεις Τσιόδρα - Χαρδαλιά για κορωνοϊό

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσαν πως από τον Ιούνιο θα υπάρχει μία εβδομαδιαία ανακοίνωση.

Την διακοπή των τακτικών τηλεοπτικών ενημερώσεων ανακοίνωσαν σήμερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας είναι καλή, «τόσο καλή χάρις σε όλους σας», και δεν χρειάζεται τακτική ενημέρωση.

Πλέον, θα υπάρχει καθημερινή γραπτή αναφορά έως τις 31 Μαΐου κι αν όλα συνεχίσουν καλά θα υπάρχει μια φορά την εβδομάδα ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της νόσου.

«Για τον νέο ιό θα συνεχίσουμε τη συνεχή μας επιδημιολογική επαγρύπνηση όλο το καλοκαίρι» σημείωσε ο καθηγητής και ευχήθηκε να μην επανέλθουμε σε έκτακτες ή τακτικές ενημερώσεις.

«Δεν βρισκόμαστε σε περίοδο lockdown, επομένως δεν χρειάζεται η καθημερινή ενημέρωση», είπε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ωστόσο σημείωσε πως θα υπάρχουν ανακοινώσεις και οδηγίες από αρμόδια υπουργεία εφόσον κριθεί απαραίτητο.

«Αν μας δείτε να κάνουμε τηλεοπτική ενημέρωση, τα πράγματα θα είναι σοβαρά», είπε τονίζοντας όμως πως αν οι πολίτες συνεχίσουν την καθημερινότητά τους σύμφωνα με τις συστάσεις όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι μετά από 72 μέρες σχεδόν καθημερινής ενημέρωσης, η σημερινή θα είναι η τελευταία τηλεοπτική ενημέρωση, σημειώνοντας ότι από το δύσκολο «μένουμε σπίτι» βρισκόμαστε στο ακόμα πιο δύσκολο «μένουμε ασφαλείς» και για αυτό τον λόγο θα συνεχίσει τη στενή του συνεργασία με τον Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς όπως είπε «ένας κύκλος κλείνει, αλλά περιμένει σε εγρήγορση».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην «ειλικρινή», όπως χαρακτήρισε, σχέση που χτίστηκε με τους Έλληνες, καθώς όπως είπε, καθημερινά ενημέρωναν τον κόσμο δίχως ωραιοποιήσεις δίνοντας πάντα τα επίσημα στοιχεία και όντας ανοιχτοί σε κάθε κριτική.