Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
x

ΤΕΛΟΣ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ - ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Το «Andros Jet» από την Πέμπτη θα εκτελέσει όσα δρομολόγια απαιτούνται ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην Σαμοθράκη.

Τέλος λαμβάνει από σήμερα ο πολυήμερος αποκλεισμός της Σαμοθράκης, καθώς ξεκινούν τα δρομολόγια των πλοίων.

Στις 8.00 το πρωί αναχωρεί από την Αλεξανδρούπολη το πλοίο «Ζέφυρος» μόνο με επιβάτες, ενώ στις 12.00 θα φύγει από το νησί της Σαμοθράκης το «Anax» μόνο με οχήματα.

Συγκεκριμένα, το «Anax» θα εκτελέσει δρομολόγια για τη μεταφορά φορτηγών με εμπορεύματα από την Αλεξανδρούπολη. Το επόμενο δρομολόγιο του συγκεκριμένου πλοίου από την Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη θα είναι στις 16:00 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ από Σαμοθράκη- Αλεξανδρούπολη.

Διαβάστε: Η Σαμοθράκη ξέμεινε από είδη πρώτης ανάγκης - Άδειασαν τα ράφια

Το ταχύπλοο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Andros Jet» αναχωρεί από τη Νάξο σήμερα, στις 12.00 περίπου το μεσημέρι.

Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει -πρώτα- στο λιμάνι της Σαμοθράκης στις 22.00 το βράδυ της ίδιας μέρας (14 Αυγούστου).

Από το λιμάνι της Σαμοθράκης θα εκτελέσει άμεσα δρομολόγιο προς την Αλεξανδρούπολη, ενώ εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν θα κάνει ένα ακόμη μεταμεσονύκτιο δρομολόγιο προς την Σαμοθράκη.

Την επόμενη μέρα Πέμπτη 15 Αυγούστου, το πλοίο θα εκτελέσει όσα δρομολόγια απαιτούνται ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην Σαμοθράκη.

Το «Andros Jet» έχει μήκος 61 μέτρα, αναπτύσσει ταχύτητα 36 κόμβων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 600 επιβάτες και 75 ιδιωτικής χρήσης οχήματα. Το  συγκεκριμένο σκάφος δεν μπορεί να μεταφέρει φορτηγά οχήματα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ