Skip to main content

Τέλος ο Σκιαδαρέσης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων-Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ

Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη απομακρύνθηκε ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης Γιώργος Σκιαδαρέσης.

Απομακρύνθηκε από τη θέση του ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης Γιώργος Σκιαδαρέσης με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση τοιυ ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του βουλευτή Χρήστου Γιαννούλη, κάνοντας λόγο για εκδικητική απόφαση, αφού ο κ. Σκιαδαρέσης «παρά τις πιέσεις που δέχτηκε-αρνήθηκε να καταθέσει γνωμοδότηση στο ΚΑΣ υπέρ της απόσπασης των αρχαιοτήτων από τον σταθμό του μετρό στην οδό Βενιζέλου και αντίθετα κατέθεσε γνωμοδότηση κατά της απόσπασης».
      
«Η κυρία Μενδώνη που έχει δώσει δείγματα γραφής της πολιτικής που θα ακολουθήσει με την άδικη απομάκρυνση του εξαιρετικά επιτυχημενου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ, έρχεται τώρα να "τιμωρήσει" και τον Γιώργο Σκιαδαρέση», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
     
Όπως τονίζει ο κ. Γιαννούλης, «δυστυχώς εδώ και επτά μήνες όχι μόνο η Θεσσαλονίκη αλλά ολόκληρη η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την εκδικητική µορφή του κράτους της ∆εξιάς, με θύματα ικανά και άξια στελέχη από όλο το φάσμα των λειτουργιών της δημόσιας διοίκησης, στο όνομα της εξυπηρέτησης των κομματικών συμφερόντων της ΝΔ».