Skip to main content

Τέλος στα σενάρια για Α' Θεσσαλονίκης:Υποψήφια ευρωβουλευτής η Σπυράκη

Δεν είναι τυχαίο ότι η κ. Σπυράκη αναδείχτηκε ευρωβουλευτής της χρονιάς πριν από πέντε μέρες στην κατηγορία Βιομηχανία, Έρευνα και Καινοτομία.

Υποψήφια ευρωβουλευτής με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας θα είναι τελικά η Μαρία Σπυράκη. Η απόφαση είναι οριστική και ελήφθη με σχετική ευκολία, δεδομένης της εξαιρετικά επιτυχημένης πορείας της κ. Σπυράκη στις Βρυξέλλες, όπως την αξιολογούν όχι μόνο στη ΝΔ, αλλά και στο ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο.

Δεν είναι τυχαίο ότι η κ. Σπυράκη αναδείχτηκε ευρωβουλευτής της χρονιάς πριν από πέντε μέρες στην κατηγορία Βιομηχανία, Έρευνα και Καινοτομία.

Η απόφαση να διεκδικήσει την επανεκλογή της στην Ευρωβουλή ελήφθη σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν, ενώ η κ. Σπυράκη είναι και η πιο στενή συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, η οποία περιλαμβάνεται στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο.

Τις επόμενες μέρες (δεν έχει προσδιοριστεί ακριβώς πότε) η κ. Σπυράκη θα πάψει να ασκεί και τα καθήκοντα της εκπροσώπου της ΝΔ, για να μπορέσει να δώσει τη δική της μάχη της επανεκλογής. Το 2014 εξάλλου είχε εκλεγεί πρώτη από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Όσο για το πολιτικό γραφείο που διατηρεί στη Θεσσαλονίκη, αυτό θα συνεχίσει να υφίσταται, προωθώντας πλέον την υποψηφιότητά της ως ευρωβουλευτή.

Το προηγούμενο διάστημα η κ. Σπυράκη θεωρούταν δεδομένη στη λίστα του κόμματος στην Α' Θεσσαλονίκης, παρότι η ίδια κρατούσε πάντα τα χαρτιά της κλειστά. Στη Voria.gr είχε πει προ διετίας σε συνέντευξή της: «στην πολιτική βρίσκομαι για να δουλέψω από όποια θέση μου ζητήσει ο πρόεδρος του κόμματος». Όπερ και εγένετο...