Skip to main content

Τέλος στην τηλεργασία για τους δημόσιους υπαλλήλους

Επανέρχεται η δια ζώσης εργασία των δημοσίων υπαλλήλων, ασχέτως του αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι - Τι αλλάζει στον τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών

H νέα χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού φέρνει και αλλαγές στο καθεστώς της τηλεργασίας στο Δημόσιο, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαβάστε: Επίσημο: Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας από Δευτέρα - Χωρίς μάσκες έξω από αύριο

Συγκεκριμένα, οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου, οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (Β κατηγορία), δύνανται να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία. Ταυτόχρονα οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου, οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (Α κατηγορία) δύναται επίσης να επανέλθουν στην εργασίας τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.

Όσον αφορά το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, η διοίκηση κάθε υγειονομικής μονάδας θα είναι αρμόδια για την αξιοποίηση των εργαζομένων στις κατάλληλες θέσεις, αναλόγως της κατηγορίας κινδύνου που ανήκουν.

Παράλληλα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έκανε γνωστή την αλλαγή του τρόπου εξυπηρέτησης των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα:

- Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.
- Συνεχίζεται η τήρηση των μέτρων προστασίας και των κανόνων που ισχύουν για τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών (1 άτομο ανά 16 τ.μ.).
- Συνεχίζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο, εφόσον παρατηρούνται ουρές.