Skip to main content

Τέλος στο θρίλερ της Hellenic Steel, τα βρήκαν στο δικαστήριο

Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση πιστωτών για πενηνταπέντε πρώην εργαζόμενους που διεκδικούν το ποσό του 1,6 εκατομμυρίου ευρώ.

Αίσιο τέλος είχε το ζήτημα που προέκυψε σήμερα κατά την εκδίκαση του σχεδίου εξυγίανσης της Hellenic Steel στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Μετά από τρίωρη αναβολή, οι εκπρόσωποι της εταιρείας, του επενδυτή και εργαζομένων κατέληξαν σε κείμενο συμφωνίας προκειμένου να συμπεριληφθούν στους πιστωτές της εταιρείας 55 εργαζόμενοι, οι οποίοι διεκδικούν 1,6 εκατ ευρώ.

Η συμφωνία των δύο πλευρών συζητήθηκε στο δικαστήριο και η απόφαση επί του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας αναμένεται να εκδοθεί σε διάστημα 1-3 μηνών.

Νωρίτερα, δικηγόροι των διάδικων (εκπρόσωποι της εταιρείας, του επενδυτή από τις ΗΠΑ που προτίθεται να καταβάλει 100 εκατ ευρώ και εκπρόσωποι πρώην εργαζομένων) κατέβαλαν προσπάθειες για να μην υπάρξει δεύτερη αναβολή. Σε περίπτωση νέας αναβολής οι εκπρόσωποι του επενδυτή είχαν διαμηνύσει ότι θα αποσύρει το ενδιαφέρον του.

Είχε προηγηθεί κυρία παρέμβαση από 55 εργαζόμενους που διεκδικούν δικαστικά 1,6 εκατ ευρώ από οφειλόμενα της εταιρείας που σύμφωνα με τους ίδιους δεν περιλαμβάνονται στο σχέδιο συμφωνίας των πιστωτών.

Παρέμβαση υπέρ της συμφωνίας πιστωτών είχαν πραγματοποιήσει εκπρόσωποι της Hellenic Steel, η κυρία πιστωτής ILVA, ο επενδυτής και 49 πρώην εργαζόμενοι