Skip to main content

Τέλος το παρκάρισμα στο λιμάνι

Την απομάκρυνση όλων των αυτοκινήτων από την 1η προβλήτα, από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, αποφάσισε η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ.
Την απομάκρυνση όλων των αυτοκινήτων από την 1η προβλήτα και την απαγόρευση της στάθμευσης, από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, αποφάσισε η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ.

Στόχος η αναβάθμιση της λειτουργικότητας του συγκεκριμένου χώρου του λιμένος, που είναι απόλυτα συνδεδεμένος με τον πολεοδομικό ιστό της Θεσσαλονίκης. Η 1η προβλήτα αποτελεί κομμάτι του ιστορικού κέντρου της πόλης τόσο χωροταξικά, καθώς αποτελεί συνέχεια της παλιάς παραλίας, όσο και ως αρχιτεκτονική και γενικότερη φυσιογνωμία, με το πλακόστρωτο, τις αποθήκες.

«Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα υπήρξε ορατός ο  κίνδυνος μετατροπής  της 1ης προβλήτα σε παρκινγκ, ενώ  από τη πύλη 1  - την είσοδο που βρίσκεται δίπλα στον Ερυθρό Σταυρό - διέρχονται κάθε είδους οχήματα που είτε διεκπεραιώνουν  εργασίες  στο  εμπορικό και το επιβατικό λιμάνι είτε σταθμεύουν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της απόφασης της διοίκησης της Ο.Λ.Θ. ΑΕ από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου ισχύουν τα ακόλουθα:

- Η Πύλη 1 «κλείνει» για οχήματα, αυτοκίνητα  και δίκυκλα. Επιτρέπεται μόνο η διέλευση πεζών.

- Απαγορεύεται η στάθμευση στους χώρους της 1ης προβλήτας

- Επαναλειτουργεί η Κεντρική Πύλη του λιμένος, στη συμβολή των οδών  Σαλαμίνος & Κουντουριώτη, μέσω της οποίας  θα διέρχεται η κίνηση για το εμπορικό και επιβατικό λιμάνι.

- Η πύλη 6 θα εξυπηρετεί κυρίως τη κίνηση από  και προς το πάρκινγκ της ΟΛΘ ΑΕ.
Προκειμένου να υλοποιηθούν οι νέες διευθετήσεις από τις 16 Αυγούστου οι άδειες στάθμευσης για τη 1η προβλήτα «ακυρώνονται»  και θα  αντικατασταθούν  με καινούριες, που αφορούν στους νέους χώρους υποδοχής των οχημάτων.

- Η χρονική στιγμή για την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων  έγινε από την Ο.Λ.Θ. ΑΕ με κριτήριο την όσο μικρότερη επιβάρυνση της κυκλοφορίας τόσο εντός όσο και εκτός λιμένος.