Skip to main content

Τέμπας (La Liga): Ο ρατσισμός πρέπει να εξαλειφθεί

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής υπενθύμισε την αντίδραση της ισπανικής λίγκας στην επίθεση που δέχθηκε ο Ινιάκι Γουίλιαμς της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Η La Liga έχει υιοθετήσει εδώ και χρόνια μία ξεκάθαρη θέση ενάντια σε κάθε μορφής ρατσισμό. Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Χαβιέρ Τέμπας, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε σε ξένα ΜΜΕ, αναφορικά με την αποψινή επανεκκίνηση του ισπανικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Ένα restart που γίνεται στη σκιά των αλυσιδωτών αντιδράσεων που προκάλεσε σε όλο τον κόσμο η δολοφονία του Αφρο-Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς, στη Μινεάπολη.

«Έχουμε καταδικάσει το ρατσισμό και πιστεύουμε ότι είναι ένα ζήτημα που πρέπει να εξαλειφθεί. Όλες οι ρατσιστικές συμπεριφορές που μπορεί να προκύψουν στο ποδόσφαιρό μας, έγιναν αντικείμενο διώξεων από την πλευρά της La Liga και, για όσους αμφισβητούν την ικανότητά μας, τιμωρήθηκαν» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τέμπας, που υπενθύμισε την αντίδραση της ισπανικής λίγκας στη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο επιθετικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ινιάκι Γουίλιαμς, στην αναμέτρηση του περασμένου Ιανουαρίου με την Εσπανιόλ.

«Υπήρξε θύμα πολύ σοβαρών ρατσιστικών προσβολών από μερίδα του κοινού, που μπορέσαμε να ταυτοποιήσουμε χάρη στις τηλεοπτικές κάμερες. Η La Liga προσέφυγε στη δικαιοσύνη και τους κατηγορήσαμε για εγκλήματα μίσους, μία κατηγορία που μπορεί να τους οδηγήσει στη φυλακή», ανέφερε ο Χαβιέρ Τέμπας.