Skip to main content

Τένις: Ο Νικ Κύργιος επέστρεψε στους τίτλους μετά από τρία χρόνια

Ο Ελληνοαυστραλός πρωταθλητής κατέκτησε τον έβδομο τίτλο της καριέρας του στο διεθνές τουρνουά που ολοκληρώθηκε στην Ουάσιγκτον

Μετά από τρία χρόνια μακριά από τους τίτλους, ο Νικ Κύργιος, κατέκτησε -για δεύτερη φορά στην καριέρα του- το τρόπαιο στο διεθνές τουρνουά, που ολοκληρώθηκε στην Ουάσιγκτον, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο, έναν μήνα μετά την ήττα του στον τελικό του Γουίμπλεντον από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ελληνοαυστραλός πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 63 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε του Ιάπωνα, Γιοσιχίτο Νισιόκα (Νο 96) με 6-4, 6-3 και λίγο μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε: «είναι απίστευτο συναίσθημα, μεγάλη συγκίνηση για εμένα που ξανακερδίζω έναν τίτλο εδώ. Όταν σκέφτομαι πού βρισκόμουν πέρυσι, σε πολύ σκοτεινές καταστάσεις, έχει συμβεί μια μεγάλη μεταμόρφωση. Είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα που με διαπερνά. Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος που συμβαίνει αυτό».

Αυτός, είναι ο έβδομος τίτλος στη συλλογή του Κύργιου, μετά τα τρόπαια που κατέκτησε στη Μασσαλία, στην Ατλάντα και στο Τόκιο, το 2016, στο Μπρίσμπεϊν το 2017, στο Ακαπούλκο το 2019 και στην Ουάσιγκτον, επικρατώντας του Ρώσου, Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Σημειώνεται ότι ο Κύργιος, τελείωσε το τουρνουά χωρίς να δεχθεί ούτε ένα break, ενώ στην συνέχεια επικράτησε και στον τελικό του διπλού, με συμπαίκτη τον Αμερικανό Τζακ Σοκ, επί του Κροάτη, Ιβάν Ντόντιτς και του Αμερικανού, Οστιν Κράϊτσεκ με 7-5, 6-4.