Skip to main content

Τένις: Στον β΄γύρο της Μελβούρνης Σάκκαρη και Τσιτσιπάς

Ο Τσιτσιπάς νίκησε με ανατροπή (6-7, 6-4, 6-3, 7-6) τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι, Νο 52 στην παγκόσμια κατάταξης της ATP κι έγραψε Ιστορία

Με νίκες - προκρίσεις ξεκίνησαν την περιπέτειά τους στο φετινό Australian Open οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, ενώπιον ενός θερμού κοινού, λόγω των Ελλήνων ομογενών, στη Μελβούρνη.

Ο Τσιτσιπάς νίκησε με ανατροπή (6-7, 6-4, 6-3, 7-6) τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι, Νο 52 στην παγκόσμια κατάταξης της ATP κι έγραψε Ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που πανηγύρισε σε αυτή τη διοργάνωση.

Ο 20χρονος πρωταθλητής προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στους «64» της Μελβούρνης και ταυτόχρονα για τέταρτη συνεχή στο β΄ γύρο τουρνουά Grand Slam.

Ο Έλληνας άσος χρειάστηκε να παίξει περίπου τρεις ώρες για να καταβάλει τη σθεναρή αντίσταση του αντιπάλου του. Στη φάση των «64» ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει έναν από τους Βίκτορ Τροΐτσκι - Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα.

Εξαιρετικό ντεμπούτο όμως έκανε και η Μαρία Σάκκαρη, που νίκησε με 2-1 (6-1, 3-6, 6-2) τη Γέλενα Οσταπένκο, Νο22 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Η 23χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο 43 στην κατάταξη της WTA, χρειάστηκε 1 ώρα και 51 λεπτά για να φτάσει στη νίκη, απέναντι στην Λετονή αντίπαλό της.