Skip to main content

Τένις: Στους 32 του US Open με ανατροπή η Μαρία Σάκκαρη

Το παιχνίδι άρχισε άσχημα για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-4 με αποτέλεσμα να χάσει με 2-6 στο πρώτο σετ.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια Μαρία Σάκκαρη έκανε μεγάλη ανατροπή σε βάρος της Μπερνάρντα Πέρα και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του US Open για τρίτη φορά στην καριέρα της.

Η Σάκκαρη επικράτησε με 2-6, 6-4, 6-2 σε 1 ώρα και 45 λεπτά και θα παίξει στη συνέχεια με μια ακόμα Αμερικανίδα: τη νικήτρια του αγώνα Σκοτ-Ανισίμοβα.

Κι όμως το παιχνίδι άρχισε άσχημα για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-4 με αποτέλεσμα να χάσει με 2-6 στο πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ αφού και πάλι βρέθηκε σε δύσκολη θέση έχοντας έρθει αντιμέτωπη με δύο μπρέικ πόιντ, η Μαρία βρήκε απαντήσεις, βρήκε και ρυθμό και επικράτησε με 6-4. Κι αφού επιβίωσε στο δεύτερο σετ, στο τρίτο κυριάρχησε με 6-2 πανηγυρίζοντας μια σημαντική πρόκριση.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη νίκη της ημέρας στα γήπεδα της Νέας Υόρκης πέτυχε η Τσβετάνα Πιρόνκοβα, που πέταξε εκτός διοργάνωσης (με 7-5, 6-3) τη φιναλίστ του φετινού Australian Open Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα. Μάλιστα, πριν από αυτό το τουρνουά, η Βουλγάρα είχε να αγωνιστεί στο tour από το 2017.