Skip to main content

Τέντα νέας παραλίας - Παρασκήνιο: Τι συζητήθηκε σε σύσκεψη στο γραφείο του Ζέρβα

Η έκτακτη σύσκεψη Ζέρβα με τους αρμόδιους αντιδημάρχους για το τεντο-τερατούργημα στη Νέα Παραλία και οι κινήσεις που αποφασίστηκαν

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι γενικώς πρωινός τύπος, αλλά Δευτεριάτικα, χθες, πληροφορούμαι πως ξύπνησε νωρίτερα απ' άλλες φορές. Και κυρίως, περισσότερο θορυβημένος. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το τεντο-τερατούργημα των 500 τ.μ. το οποίο φυτεύτηκε κάτω από τη μύτη του δήμου, στον Κήπο των Εποχών, στη νέα παραλία. Ήδη την Κυριακή είχε σηκωθεί αρκετός ντόρος, με μπροστάρη το Σύλλογο Φίλων Νέας Παραλίας, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση ή εξήγηση από πλευράς δήμου.

Ο δήμαρχος, ο οποίος φαίνεται πως μάλλον υποεκτίμησε αρχικά το γεγονός, ενδεχομένως και λόγω της ευφορίας που επικρατούσε στην πόλη εξαιτίας του μαραθωνίου, συνειδητοποίησε χθες το πρωί ότι το πράγμα ήταν αρκετά σοβαρό και πως απαιτούσε άμεσες αποφάσεις. Έτσι, συγκάλεσε λίαν πρωί, σύσκεψη στο γραφείο του, στην οποία κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας, Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Γιώργος Αβαρλής, μαζί και κάποιοι συνεργάτες του Ζέρβα.

Σ' αυτήν, όπως με ενημερώνει η πηγή μου στον τρίτο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου, εξετάστηκαν όλες οι πτυχές της υπόθεσης. Διερευνήθηκε κατ' αρχάς τι ακριβώς επρόκειτο να στηθεί εκεί και από ποιον επιχειρηματία. Επίσης, εάν η κατασκευή είχε την απαιτούμενη πολεοδομική άδεια και φυσικά, από ποιον πήρε το οκ ο επιχειρηματίας για να στήσει όλο αυτό το mega – τσαντίρι. Μέσα στις επόμενες μία δύο ώρες δόθηκαν οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, διαπιστώθηκε δηλαδή ότι η κατασκευή διέθετε άδεια μικρής κλίμακας και ότι ο χώρος είχε μισθωθεί από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει η έκταση της νέας παραλίας. Παράλληλα, διερευνήθηκε εάν η ΕΤΑΔ είχε υποχρέωση να ενημερώσει το δήμο και δεν το έπραξε, βάσει του μνημονίου συνεργασίας που έχουν συνάψει οι δύο πλευρές ήδη από το 2016.

Κατόπιν όλων αυτών, αποφασίστηκε να σταλεί από τον Ζέρβα η γνωστή επιστολή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ με την οποία εκφράζει τη δυσφορία του γι' αυτήν την παραχώρηση και ζητά να ξηλωθεί το κακόγουστο και επικίνδυνο κατασκεύασμα. Παράλληλα, όπως μαθαίνω, συζητήθηκαν οι ενδεχόμενες ενέργειες στις οποίες θα μπορούσε να προβεί ο δήμος, όπως για παράδειγμα η κατεδάφιση της τέντας ή να αιτηθεί παρέμβαση της δικαιοσύνης σε περίπτωση που η ΕΤΑΔ αδρανήσει.

Σας άφησα το καλύτερο για το τέλος. Η μίσθωση του χώρου από την ΕΤΑΔ, προς γνωστό επιχειρηματία, δεν είναι ολίγων εβδομάδων, όπως ήταν η αρχική εντύπωση. Δηλαδή η τέντα δεν στήθηκε μόνον για την περίοδο των εορτών. Όπως πληροφορούμαι, η μίσθωση ήταν για αρκετούς μήνες και σε αυτό το διάστημα ο επιχειρηματίας θα ξεδίπλωνε διάφορες δραστηριότητες, από χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και παγοδρόμια, εώς λούνα παρκ στη συνέχεια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, ενοικίαση ποδηλάτων και πάει λέγοντας.