Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019
x

ΤΑΙΠΕΔ: Η ΚΛΗΤΕΥΣΗ ΤΗΣ GLENCORE ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΠΕ

Καθησυχάζουν πηγές του Ταμείου σχετικά με την κλήτευση της Glencore plc από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών

Δεν επηρεάζει τον διαγωνισμό των ΕΛΠΕ και τη συμμετοχή της σε αυτόν η κλήτευση της Glencore από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, διαπιστώνουν έγκριτοι νομικοί, τους οποίους επικαλούνται κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ.

Επιπρόσθετα, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, οι όροι του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ έχουν διασφαλίσει σε όλα τα στάδια, διαδικασίες και παρεμβάσεις εφόσον συντρέξουν λόγοι.

Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι σημειώνουν ότι επί του παρόντος το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν έχει προχωρήσει σε ποινική δίωξη ούτε έχει απαγγείλει κάποια κατηγορία κατά της Glencore ή στελεχών της. Η έρευνα για την οποία έγινε η κλήτευση μπορεί να διαρκέσει χρόνια και δεν είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει σε απαγγελία κατηγοριών, τονίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Ιουλίου 2018 η Glencore plc ανακοίνωσε της επιδόθηκε ένταλμα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών με ημερομηνία 2 Ιουλίου 2018 για την παροχή στοιχείων και πληροφοριών. Τα στοιχεία αυτά ζητήθηκαν για έρευνα που διεξάγει το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναφορικά με ενδεχόμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας περί διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες σε Νιγηρία, Κονγκό και Βενεζουέλα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ