Skip to main content

Τεράστιες ουρές και συνωστισμός στην Υπηρεσία Ασύλου

Συνωστισμός για ακόμα μία μέρα στην Υπηρεσία Ασύλου, με τον Νότη Μηταράκη να δηλώνει πως 8 στους 10 πρόσφυγες δεν θα έπρεπε να είναι εκεί.

Μεγάλες ουρές έχουν δημιουργηθεί και σήμερα, Πέμπτη στην Κατεχάκη καθώς δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν σπεύσει στην Υπηρεσία Ασύλου προκειμένου να τακτοποιήσουν τα έγγραφά τους.

Κάποιοι από το πλήθος φορούν προστατευτική μάσκα, ωστόσο δεν τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας. Στο σημείο βρίσκονται στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιβολή της τάξης.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στο σημείο βρέθηκαν από τις 12 τα μεσάνυχτα και κοιμούνται, μητέρες με τα παιδάκια τους ενώ από τις 05:30 τα ξημερώματα βρίσκονταν στο σημείο περίπου 250 άτομα. Συνωστισμός στην συγκεκριμένη υπηρεσία υπήρξε και χθες Τετάρτη αλλά και τις προηγούμενες ημέρες.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί, εννέα άτομα κάθισαν στο οδόστρωμα κι έκλεισαν την άνοδο της Κατεχάκη, διαμαρτυρόμενα για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Με την επέμβαση της Αστυνομίας, αποχώρησαν λίγα λεπτά αργότερα.

«Κάθε μέρα που αυτό επαναλαμβάνεται είναι χειρότερο γιατί σημαίνει ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα. Πρέπει να διορθωθεί. Είναι επικίνδυνο, έχουν πολύ στενή επαφή, δεν υπάρχει κάποιος να τους μοιράσει μάσκες» σχολίασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρότεινε οι σχετικές διαδικασίες να γίνονται στις δομές όπου υπάρχει έλεγχος.

Έξω από την υπηρεσία Ασύλου βρέθηκε και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σύμφωνα με τον οποίο «8 στους 10 δεν θα έπρεπε να είναι εδώ».

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι μετανάστες έχουν ενημερωθεί ότι οι κάρτες παραμονής έχουν παραταθεί, ότι πολλές αλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά καθώς και ότι τα στοιχεία της κάρτας υγείας βρίσκονται στα διαδίκτυο ωστόσο ο συνωστισμός παραμένει.

Πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας μέσα και έξω από την υπηρεσία ασύλου, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να διατηρήσει την τάξη ωστόσο «είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσουμε σε όλο αυτό τον κόσμο ότι οι διαδικασίες πλέον γίνονται ψηφιακά».

«Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες έχουν αυτή την προσωπική ανασφάλεια και θέλουν αν έρθουν οι ίδιοι εδώ, για να τους δώσουμε μια πληροφορία η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο διαδίκτυο», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.