Skip to main content

Τερζής: Είμαστε πολύ κοντά στον τελικό του κυπέλλου

«Θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να είναι παρόντες και υγιείς και θέλουμε το 100% από εκείνους», δήλωσε ο συνεργάτης του Μ. Ένινγκ στον πάγκο του Άρη

Για τη συνέχεια της φετινής σεζόν, τον μεγάλο στόχο του κυπέλλου αλλά και για την επόμενη ημέρα του Άρη αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Libero», ο Τόλης Τερζής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο συνεργάτης του Μίκαελ Ένινγκ στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο:

Για την επιστροφή στις προπονήσεις: «Οι πρώτες εβδομάδες είχαν περιορισμούς λόγω κορωνοϊού. Από την Δευτέρα ξεκινήσαμε κανονικά προπόνηση, όλοι μαζί, με ασήμαντα μικροπροβλήματα οι πρώτες μέρες. Ξεκινησαμε αρκετά καλη προπόνηση με υψηλή ένταση, ώστε να προετοιμάσουμε τα παιδιά για τα παιχνίδια που έρχονται σε 2 εβδομάδες.

Απομένουν 2 εβδομάδες για το πρώτο ματς. Οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων δεν θα βρίσκονται στην κατάσταση που ήταν πριν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η αποχή μας οδηγεί σε αυτό.

Είναι διαφορετική η ατομική προπόνηση από την ομαδική. Αυτό είναι πρόβλημα για όλους. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να μην έχουμε τραυματισμούς. κάτι που είναι και το σημαντικότερο.

Κάτσαμε 50 μέρες στην διάρκεια του πρωταθλήματος, κάτι που είναι εντελώς άγνωστο και πρωτόγνωρο για όλους μας. Πρέπει να δουλέψουμε λοιπόν για να τους έχουμε όλους έτοιμους. Κάποιοι ποδοσφαιριστές δούλεψαν καλύτερα από τους άλλους στην καραντίνα. Κάναμε τα πρώτα εργομετρικά, θα ξανακάνουμε και στην συνέχεια, για να κρίνουμε την ένταση προπόνησης ανα αθλητή, ώστε να αποφύγουμε τραυματισμούς. Τους θέλουμε φρέσκους και χωρίς προβλήματα.

Από κει και πέρα, με βάση τα δεδομένα που έχουμε κανονίζουμε την προπόνηση μας ώστε να βγει όση περισσότερη δουλειά γίνεται».

Για πιθανό ροτέισον στα παιχνίδια που έρχονται: «Στα συνεχόμενα παιχνίδια πριν τον κορωνοϊό επιλέγαμε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο. Μετά μεσολάβησε η εποχή του κορωνοϊού, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε. Η πνευματική κούραση έχει φύγει από τα παιδιά πλέον. Θα δοθούν ευκαιρίες και σε άλλους ποδοσφαιριστές. Αυτό το απαιτούν και τα συνεχόμενα παιχνίδια που θα έχουμε στα play-off Πρέπει να αποφύγουμε τον έντονο φόρτο στα παιδιά που έπαιζαν όλη την χρονιά. Πάντα έχουμε στο μυαλό μας το κύπελλο. Ο στόχος μας ο μεγάλος είναι το παιχνίδι του κυπέλλου. Τον στόχο της Ευρώπης τον πετύχαμε. Θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να είναι παρόντες και υγιείς και θέλουμε το 100% από εκείνους».

Για την απουσία του κόσμου από την συνέχεια: «Ο κόσμος είναι ένα κομμάτι που θα λείπει από όλες τις ομάδες. Εμάς ο κόσμος μας δίνει μεγάλή δυναμη και ώθηση μέσα στο γήπεδο. Είναι κομμάτι του παιχνιδιού μας. Πρέπει όμως να συμμορφωθούμε με τους νέους κανόνες και να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας και χωρίς τον κόσμο».

Για την συμπεριφορά των παικτών στις προπονήσεις: «Είναι λογικό μετά από τόση αποχή από το ποδόσφαιρο να μην είναι συγκεντρωμένοι 100%
Αυτό πρέπει να το προσέξουμε εμείς και να τους το αλλάξουμε. Πρέπει να βάλουμε στο μυαλό τους το ποδόσφαιρο και το πρώτο παιχνίδι, αν αυτό θα είναζι κόντρα στον ΟΦΗ ή θα το αλλάξουν, κόντρα σε άλλη ομάδα. Εμείς θα είμαστε ολοκληρωτικά έτοιμοι και συγκεντρωμένοι. Τόσο εγώ, όσο και ο Μίκαελ Ένινγκ και ο Άγγελος Χαριστέας το περνάμε αυτό στους ποδοσφαιριστές μας».

Για τον Σούντγκρεν: «Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά, και αυτό που θα έκανα εγώ στην θέση του, αν είχα κάποιο προσωπικό πρόβλημα, θα μιλούσα με τον Άγγελο Χαριστέα. Δεν θα έβγαινα να μιλήσω δημόσια για κάτι που με προβληματίζει. Ο Άγγελος βρίσκεται συνέχεια δίπλα στους παίκτες και συζητάει μαζί τους, βρίσκεται στο πλευρό  τους για το παραμικρό. Το βλέπω με τα μάτια μου αυτό καθημερινά. Ο Άρης είναι τυχερός που έχει αυτόν τον ανθρωπο σε αυτή την θέση. Ο παίκτης πάντως έχει συμβόλαιο μαζί μας και κάνει κανονικά προπονήσεις».

Για την δουλειά στον προγραμματισμό της νέας σεζόν: «Δεν έχει μείνει τίποτε στάσιμο. Κάναμε μία συνάντηση με δύο σενάρια, το ένα με μεταγγραφές και ανανεώσεις και το άλλο μόνο με ανανεώσεις. Καθημερινά τσεκάρουμε παίκτες μετά την προπόνηση, βλέπουμε τι επιλογές υπάρχουν και τι ονόματα έρχονται. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Σε περίπτωση που υπάρξει άρση του ban εμείς την επόμενη μέρα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε μεταγγραφές. Προετοιμαζόμαστε όμως για όλα τα σενάρια.

Δεν ξέρουμε αν θα περιμένουν όλοι οι παίκτες την απόφαση, μπορεί να έχουν επιλέξει μια άλλη ομάδα. Ο Σάσα ήταν πέρσι στις 4 πρώτες επιλογές, προτιμήθηκε ως πρώτη για κάποιους λόγους και μας βγήκε σε καλό, όπως είδατε όλοι.

Ο πρώτος που κοιτάει όλους τους ποδοσφαιριστές είναι ο κύριος Κικερίδης, έπειτα ο Άγγελος και στην συνέχεια εγω. Έχουμε τσεκάρει όλες τις λίστες από 10 χώρες, με συμβόλαια παικτών που λήγουν το καλοκαίρι. Τους χωρίσαμε σε ειδικές λίστες και ξεκαθαρίσαμε το τι ταιριάζει στην ομάδα, και πολλούς από αυτούς τους έχει τσεκάρει και ο πρόεδρος.

Περιμένουμε την έλευση και του κυρίου Καρυπίδη στην Θεσσαλονίκη για τις τελικές αποφάσεις σχετικά με τον σχεδιασμό.

Ακόμη και να γίνουν μεταγγραφές εμείς θέλουμε να ανανεώσουμε κάποιους παίκτες. Θέλουμε να παραμείνουν στην ομάδα αρκετά παιδιά από φέτος.

Οι στόχοι της ομάδας ήταν το Europa League μια καλή πορεία στο κύπελλο. Τον πρώτο στόχο τον πετύχαμε, τον δεύτερο είμαστε πολύ κοντά στο να τον πετύχουμε, να βρεθούμε δηλαδή στον τελικό της διοργάνωσης. Θα δουλέψουμε για να είναι έτοιμα όλα τα παιδιά για αυτά τα παιχνίδια».