Skip to main content

Τερζής: Ο Άρης πρέπει να κυνηγάει πάντα όλες τις διοργανώσεις (video)

Ο βοηθός του Μίκαελ Ένινγκ δήλωσε πεπεισμένος για τη μεγάλη ποιότητα που έχουν οι «κιτρινόμαυροι» τονίζοντας πως ήταν άτυχοι σε αρκετά ματς έως τώρα.

Πεπεισμένος για τη μεγάλη ποιότητα που έχει ο Άρης δήλωσε μιλώντας στον ρ/σ «Libero», ο Τόλης Τερζής την επομένη της νίκης κόντρα στην Ξάνθη ενώ επεσήμανε πως η ομάδα ήταν άτυχη σε αρκετά ματς έως τώρα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο βοηθός του Μίκαελ Ένινγκ στον «κιτρινόμαυρο» πάγκo:

Για τη χθεσινή νίκη και το γεγονός ότι δεν τελείωσε νωρίτερα το παιχνίδι ο Άρης:

«Κάθε παιχνίδι που είναι στο γκολ και εφόσον δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο με το σκορ να παραμένει στο 0-1 μέχρι το τέλος σίγουρα υπάρχει ένα άγχος, μία πίεση αλλά σημασία έχει ότι πήραμε μια μεγάλη νίκη που θα μας βοηθήσει ενόψει της συνέχειας.

Νομίζω ότι το πιο σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι να δημιουργείς φάσεις και βλέπουμε πολλές ομάδες ότι δυσκολεύονται να το πράξουν. Εμείς κάνουμε το δύσκολο, δημιουργούμε πολλές προϋποθέσεις για γκολ. Ίσως πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, ίσως χρειαζόμαστε και λίγο την τύχη. Αυτός είναι ο παράγοντας για να έρθει το εύκολο γκολ.

Και χθες βγάλαμε πολλές τελικές ενέργειες, θα μπορούσαμε να τελειώσουμε πολύ πιο γρήγορα το παιχνίδι, ωστόσο λόγω ατυχίας, λόγω ικανότητας του αντίπαλου τερματοφύλακα, δεν καταφέραμε να το κάνουμε νωρίτερα, γι’ αυτό υπήρξε ένα σχετικά μικρό άγχος μέχρι να πάρουμε την νίκη».

Για τον Ιντέγε:

«Ο Ιντέγε είναι ένας παίκτης που κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, εχθές πρόσφερε αρκετά στο παιχνίδι, ήταν από τους κορυφαίους. Τρέχει, απασχολεί πολλούς αμυντικούς οι οποίοι έχουν το μυαλό τους συνεχώς σε αυτόν. Είναι σημαντικός για την ομάδα. Αν έχει και την τύχη στα επόμενα παιχνίδια, θα βοηθήσει πολύ περισσότερο και στο σκοράρισμα».

Για τη σημαντική προσφορά πολλών παικτών στη χθεσινή νίκη:

«Μίλησε μέσα στη εβδομάδα ο Μίκαελ στους παίκτες και δούλεψε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Για παράδειγμα ο Ρος και ο Βέλεθ ήταν πολύ σταθεροί χθες, δεν υπήρχαν οι αφέλειες στο αμυντικό κομμάτι σε σχέση με προηγούμενα ματς. Ο Σούντγκρεν έπαιζε με διαφορετικό τρόπο στην Σουηδία, χρειαζόταν λίγο χρόνο να προσαρμοστεί στον νέο τρόπο παιχνιδιού, του μιλήσαμε με τον Μίκαελ, αρχίζει και αποδίδει όλα αυτά τα καλά στοιχεία που έχει ως ποδοσφαιριστής. Γενικά όμως έχουμε πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές με τρεξίματα με τεχνική που βοηθούν στο παιχνίδι με την ποιότητά τους».

Για Σάσα και αν είναι η λύση για τα μπακ όταν υπάρχουν τραυματισμοί:

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που οργανώνουμε πριν από τα παιχνίδια. Τον Σάσα τον παρακολουθούσαμε και όταν βρισκόταν στην προηγούμενη ομάδα του και ξέρουμε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως στόπερ και ως δεξί μπακ, έχει παίξει εκεί όταν χρειάστηκε. Ήταν μια λύση στο μυαλό μας, γι' αυτό και προτιμήθηκε όταν τραυματίστηκε ο Κόρχουτ».

Για Έμαν και τη σιγουριά που έβγαλε:

«Ο Έμαν είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ στην προπόνηση. Δεν έχει πολλή εμπειρία αλλά προσπαθεί καθημερινά για το καλύτερο. Τις προηγούμενες μέρες πήγε και στην εθνική, που έκανε καλά παιχνίδια, άσχετα αν δέχτηκε αρκετά γκολ. Η αντίπαλη ομάδα ήταν από τις κορυφαίες σε αυτή την ηλικία. Ο Έμαν ήταν από τους διακριθέντες, όπως και στις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας πήγε πολύ καλά. Χθες βοήθησε πολύ στις στατικές φάσεις με τις εξόδους του, πρέπει να τον στηρίξουμε τώρα που λείπει και ο Κουέστα και το κάνουμε καθημερινά».

Για το αν η χθεσινή εμφάνιση του Άρη έδειξε ότι ήταν άδικη η βαθμολογική διαφορά με την Ξάνθη:

«Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ αλλά και με την Λάρισα, δημιουργήσαμε περισσότερες από 45 φάσεις. Οι βαθμοί που χάσαμε, μας λείψανε είναι η αλήθεια, αυτή είναι η διαφορά που είχαμε με την Ξάνθη. Από θέμα ποιότητας των δύο ομάδων είναι πασιφανές ότι ο Άρης είναι σε υψηλότερο επίπεδο, από εκεί και πέρα αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί στα δύο παιχνίδια που προαναφέρθηκα, ακόμα και στο ματς με τον ΠΑΟΚ αν κάναμε καλύτερη διαχείριση στο τέλος, νομίζω η βαθμολογία θα ήταν πολύ διαφορετική».

Για τα επόμενα παιχνίδια:

«Όλα τα παιχνίδια έχουν την δυσκολία τους, σίγουρα ο βαθμός δυσκολίας σε κάποια άλλα όπως τα ντέρμπι είναι υψηλότερος. Από εκεί και πέρα πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί, να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για τα επόμενα ματς, αρχής γενομένης από αυτό που έρχεται με τον Παναιτωλικό και να κοιτάμε πως να παίρνουμε τους 3 βαθμούς για να ανέβουμε και άλλο στην βαθμολογία».

Για τον Μίκαελ Ένινγκ:

«Εμείς προσπαθούμε να τον κάνουμε να εγκλιματιστεί όσο γρηγορότερα γίνεται. Είναι σημαντικό, να μάθει και τους ποδοσφαιριστές, τα χαρακτηριστικά τους το συντομότερο δυνατό. Είμαστε καθημερινά κοντά του, τον βοηθάμε και θα συνεχίσουμε για να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα».

Για το αν η ομάδα έχει θέμα φυσικής κατάστασης:

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα. Εμείς παρακολουθούμε από την αρχή όλους τους παίκτες. Τους ελέγχουμε καθημερινά, είμαστε καλά σε αυτό το κομμάτι. Χθες ίσως βγήκαν κάποιοι τραυματισμοί λόγω πίεσης και σημαντικότητας του αγώνα. Είναι φυσιολογικό σε κάποιες στιγμές να έρθει».

Για το νέο του πόστο και τα θετικά σχόλια από τον κόσμο:

«Ικανοποίηση για εμένα είναι όταν κερδίζει η ομάδα. Είχαμε καλά αποτελέσματα και άσχημα όσο ήμουν εγώ προπονητής. Ακόμα και σε αυτά που χάσαμε βαθμούς, ήμασταν αρκετά καλοί, κάναμε τα πάντα για να κερδίσουμε απλά άλλοτε είχαμε κάποιες στιγμές αδράνειας, άλλες ατυχίας. Το σημαντικό τώρα είναι να κερδίζει η ομάδα και να πετύχουμε τους στόχους μας. Έρχεται και το κύπελλο στη συνέχεια που είναι μεγάλος στόχος. Όταν έρθει η ώρα θα επικεντρωθούμε και εκεί. Ο Άρης πρέπει να κυνηγάει πάντα όλες τις διοργανώσεις».