Skip to main content

Τέσσερα εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για τον καθαρισμό των φρεατίων

Τα έργα θα εκτελέσει η ΕΥΑΘ, έπειτα από προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε με την Περιφέρεια, ενώ θα πρέπει να υπάρξει και έγκριση της ΜΕΘ

Τον καθαρισμό των φρεατίων και τη συντήρηση του δικτύου των ομβρίων υδάτων στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, που θα εκτελεστούν το επόμενο διάστημα εν όψει της φετινής αντιπλημμυρικής περιόδου, ενέκρινε σήμερα η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που συνεδρίασε στο πνευματικό κέντρο Όρμας, στο δήμο Αλμωπίας Πέλλας.

Τα έργα θα εκτελέσει η ΕΥΑΘ, έπειτα από προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε με την Περιφέρεια, ενώ θα πρέπει να υπάρξει και έγκριση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης για να ξεκινήσουν, που αναμένεται να δοθεί στη συνεδρίαση της ερχόμενης Παρασκευής.

Μετά τον απαιτούμενο έλεγχο νομιμότητας θα ξεκινήσουν οι εργασίες και η χρηματοδότηση καλύπτει την επόμενη διετία. Η Περιφέρεια διαθέτει για τον καθαρισμό των φρεατίων και τη συντήρηση του δικτύου 4 εκατ.ευρώ.

Πλέον η Περιφέρεια είναι αρμόδια και για τους καθαρισμούς των φρεατίων, πλην όμως ανάδοχος του έργου θα είναι η ΕΥΑΘ, που έχει και τη σχετική τεχνογνωσία. Όμως πλέον θα επιβλέπει τους καθαρισμούς η Περιφέρεια, η οποία πήρε την αρμοδιότητα εδώ και ένα χρόνο.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Ανδρίτσος, τόνισε ότι υπάρχει καθυστέρηση στη σύνταξη του πρακτικού από την ΕΥΑΘ και πως πήγαν πίσω οι εργασίες, με κίνδυνο να εκδηλωθούν έντονες βροχοπτώσεις και να πλημμυρίσουν περιοχές.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, διατύπωσε επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί η ΕΥΑΘ να ανταποκριθεί στο έργο του καθαρισμού των φρεατίων, όμως υπερψήφισε το έργο.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Συμμετέχω, Δημήτρης Μούρνος, ζήτησε νομική γνωμοδότηση για την προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας – ΕΥΑΘ.