Skip to main content

Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού στην ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ενημέρωσε ότι 4 αθλητές της ανδρικής ομάδας βόλεϊ βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19. Οι 2 πρώτοι αθλητές παρουσίασαν πυρετό μόνο για μία ημέρα.

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν τέσσερις βολεϊμπολίστες της ΑΕΚ, εκ των οποίων οι δύο ανέβασαν πυρετό, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι προπονήσεις στην ομάδα. Σε απολύμανση προέβη η διοίκηση στο κλειστό γήπεδο. Παράλληλα, η ΑΕΚ προχώρησε εν συνεχεία σε προληπτικά τεστ σε όλους τους αθλητές της ομάδας, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ ενημερώνει ότι 4 αθλητές της ανδρικής ομάδας βόλεϊ βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19. Οι 2 πρώτοι αθλητές παρουσίασαν πυρετό μόνο για μία ημέρα και υποβλήθηκαν σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό, ενώ την επόμενη μέρα επιβεβαιώθηκαν άλλα 2 κρούσματα.

Η ΑΕΚ ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενημέρωσε τoυς αρμόδιους φορείς και τους υπευθύνους του κλειστού γυμναστηρίου, απέσυρε την ομάδα από τις προπονήσεις και διενεργήθηκε απολύμανση.

Ο ΕΟΔΥ απέστειλε όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από την ΓΓΑ όταν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, μεταξύ των οποίων είναι και η αποχή όλων των παικτών από τις προπονήσεις για 5 ημέρες και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα στους αθλητές, μπορούν να επανέλθουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ απείχε 6 ημέρες από τα γήπεδα και τις προπονήσεις και επειδή 2 αθλητές αγωνίζονταν και στα τμήματα υποδομής ζήτησε από την ΕΣΠΑΑΑ να μην αγωνιστούν οι ομάδες Κ20 και Κ18 στα αντίστοιχα Πρωταθλήματα, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση.

Η ΑΕΚ έτσι αναγκάστηκε να αγωνιστεί χωρίς τους 2 αθλητές, με την υπόλοιπη ομάδα που φυσικά δεν είχε κανένα κρούσμα, δοθέντος μάλιστα ότι οι αθλητές που συμμετέχουν και στα τμήματα υποδομών δεν προπονούνταν με τις αναπτυξιακές ομάδες, αλλά μόνο με την ομάδα ανδρών.

Παράλληλα, η ΑΕΚ προχώρησε σε προληπτικά τεστ σε όλους τους αθλητές της ομάδας, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά. Τα 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα και μέσα στις επόμενες ημέρες θα υποβληθούν σε νέα τεστ.

Η ΑΕΚ καλεί άπαντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σεβαστούν τα προσωπικά δεδομένα και να μη βρίσκουν αφορμές, ώστε να παίξουν παρασκηνιακά παιχνίδια. Κανένας κανονισμός δεν επιβάλλει τη δημοσιοποίηση των κρουσμάτων, παρά μόνο την τήρηση του πρωτοκόλλου, όπως και έπραξε ο Σύλλογός μας, σεβόμενος το κοινό καλό, την υγεία όλων και φυσικά την προστασία των αθλητών.

Η ΑΕΚ εύχεται ταχεία ανάρρωση στους αθλητές της και με το καλό να επιστρέψουν στα γήπεδα».