Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022
x

ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΥΠΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΦΗΒΩΝ/ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Οι Σοφία Δαλίδου και Στυλιανή Νάτσιουλα πανηγύρισαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ νεανίδων - Χρυσό και για την Κατερίνα Γκόγκου στο σκιφ νεανίδων.

Με τέσσερα μετάλλια, τρία χρυσά και ένα χάλκινο, ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά χρώματα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας εφήβων-νεανίδων, η αυλαία του οποίου έπεσε σήμερα στο Βαρέζε της Ιταλίας. Οι Ιωάννα Ασβεστά και Ελβίρα Αργυράκη κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο νεανίδων, καθώς ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στον τελικό σε 7:16.95 και άφησαν στη δεύτερη θέση τις Ιταλίδες Σοφία Ναζέλι και Μαρτίνα Σκαρπέλο (7:17.45). Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν οι Γερμανίδες Λίλιαν Άλμπρεχτ και Λένι Κέτιτς που ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους σε 7:26.40.

Στο μεταξύ, οι Σοφία Δαλίδου και Στυλιανή Νάτσιουλα πανηγύρισαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ νεανίδων. Το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 6:57.40 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας πίσω τους τις Ιταλίδες Αντζέλικα Ερπίνι και Φραντσέσκα Ρουμπέο (7:02.60), καθώς και τις Γερμανίδες Πάουλα Λουτς και Χέλενα Μπρένκε (7:03.15).

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και η Κατερίνα Γκόγκου στο σκιφ νεανίδων. Η Ελληνίδα αθλήτρια σημείωσε επίδοση 7:35.64 και κατέκτησε με διαφορά την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω της την Ιταλίδα Αουρόρα Σπιρίτο (7:41.09) και τη Λίνα Κουν από την Ελβετία (7:41.91).

Στο μεταξύ, οι Παναγιώτης Αδάμ, Απόστολος Λυκομήτρος, Νίκος Χωλόπουλος και Δημήτρης Παπάζογλου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ εφήβων. Η ελληνική τετράδα σημείωσε επίδοση 5:53.18 και έμεινε στις... λεπτομέρειες πίσω από τα πληρώματα της Τσεχίας (5:50.83) και της Ιταλίας (5:51.19).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ