Skip to main content

Τέσσερα νέα διασωστικά σκάφη για την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

H τελετή ονοματοδοσίας των τεσσάρων νεότευκτων διασωστικών σκαφών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Απριλίου στις 12.00.

Ακόμα τέσσερα νέα σύγχρονα διασωστικά σκάφη εντάσσονται στον στόλο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, χάρη στην υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Νορβηγίας.

H τελετή ονοματοδοσίας των τεσσάρων νεότευκτων διασωστικών σκαφών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Απριλίου στις 12.00 στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου (πίσω από το Βασιλικό Θέατρο).

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Νορβηγίας, κυρία Anette Elseth και ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα, κύριος Jørn Eugene Gjelstad. Στην τελετή θα παραβρεθεί επίσης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννης Μπουτάρης.

"Ανάδοχοι" των σκαφών θα είναι η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Νορβηγίας, κυρία Anette Elseth, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κύριος Ιωάννης Μπουτάρης και η κυρία Trine Ditlevsen σύζυγος του Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα. Επίσης, έχει προσκληθεί, προκειμένου να απευθύνει χαιρετισμό και να είναι ο "ανάδοχος" του τέταρτου σκάφους, και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η παραλαβή των νέων σκαφών εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης υποστήριξης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από την Νορβηγική Οργάνωση για τη Θαλάσσια Διάσωση, RS, και την Νορβηγική κυβέρνηση.