Skip to main content

Τέσσερις χιλιάδες επικίνδυνα δένδρα κόπηκαν στη Χαλκιδική

Συντηρούνται τα ρέματα, απομακρύνονται τα μπάζα των κατεδαφίσεων από τις καλοκαιρινές θεομηνίες και συντηρείται ο δρόμος Θεσσαλονίκη – Πολύγυρος.

Τέσσερις χιλιάδες δένδρα, που κρίθηκαν επικίνδυνα ή έπεσαν από τις καλοκαιρινές θεομηνίες στη Χαλκιδική, κόπηκαν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα δένδρα βρίσκονταν στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, στις δημοτικές οδούς και στο αγροτικό και δασικό δίκτυο του νομού και έπρεπε να απομακρυνθούν εν όψει και της νέας χειμερινής περιόδου.

Αυτή την ενημέρωση έκανε ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας, Μπάμπης Στεργιάδης, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας. Ο κ. Στεργιάδης μάλιστα είπε ότι είναι σε εξέλιξη στη Χαλκιδική ο καθαρισμός όλων των ρεμάτων και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο. Τον ίδιο μήνα θα έχει ολοκληρωθεί και η διαχείριση των απορριμμάτων, φερτών υλικών και υλικών κατεδαφίσεων, που ήταν αποτέλεσμα των θερινών έντονων καιρικών φαινομένων, καθώς ο όγκος τους ήταν τεράστιος.

Επίσης, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργο, αρχίζει η συντήρηση της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, καθώς εγκαταστάθηκε ο εργολάβος που θα το υλοποιήσει. Προβλέπεται να γίνουν κοπές χόρτων, αποψιλώσεις δένδρων και αποκατάσταση καθιζήσεων και φθορών σε σημεία του οδοστρώματος, ειδικά στο τμήμα από την Περιστερά ως τα όρια του νομού Θεσσαλονίκης κι από τη Λακκιά μέχρι τη διασταύρωση της Περιστεράς.